ZAVRŠENO OVOGODIŠNJE CERTIFICIRANJE I DODJELA OZNAKA RURAL QUALITY

Za one koji (još) ne znaju Rural quality je je projekt koje su začele dvije žene poduzetnice iz Slavonije i Baranje; Ivona Đukić koja dolazi iz sektora ugostiteljstva i Barbara Knežević, konzultantica za EU fondove, a cilj mu je vrednovati vrhunsku kvalitetu u ruralnom turizmu, te umrežavati dionike ruralnog turizma u svojevrstan klaster. Uvjet za pristup klasteru je naravno visoka razina dobara i/ili usluga koje pojedini subjekt pruža.

Ove godine oznaku Rural quality dobilo je 15 subjekata, svake godine ide recertificiranje, a broj nositelja te prestižne oznake kvalitete ne bi trebao biti veći od 50 godišnje.

Ovogodišnji dobitnici RQ oznake svrstani su u kategorije restorani, vinari, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i smještaj. U kategoriji restorana to su restoran Aquarius iz Bošnjaka, Crna svinja iz Čepina, te Lola iz Vukovara. U kategoriji vinara oznaku RQ dobili su vinarija Papak iz Iloka, vinarija Mihalj iz Kutjeva, te vinarije Gerštamjer  i Josić iz Zmajevca.

U kategoriji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava nositelji RQ oznake su Slavonsko zlo i Slavoniklo iz Belišća, Čudesna šuma iz Bilja, Mikrofarma iz Bizovca, te Habada lješnjaci iz Satnice Đakovačke. U kategoriji smještajnih kapaciteta svoju RQ oznaku ponosno nose Rokus resort iz Baranje, te ranč Ramarin iz Garčina. Dobitnik RQ oznake za tekuću godinu je i aplikacija PlantOn.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *