SVE JE SPREMNO ZA PRVI WINE PICNIC U VINSKOJ PRIJESTOLNICI BARANJE

U subotu, 13. travnja s početkom u 13.00h održati će se prvi baranjski Wine picnic na imanju Baranjska čarolija. Kako nam organizatori javljaju sve je spremno za zmajevački vinski piknik na kojem će se moći kušati sve najbolje iz Baranje,

Cijela ta priča s okusima Baranje nadopunjena je i sa brojnim drugim zanimljivim sadržajima, pa će tako posjetitelji između ostaloga imati i priliku vinuti se u nebeske visine, i to doslovno, zahvaljujući balonu na vrući zrak. Prekrasan je pogled na trograničje Hrvatske, Srbije i Mađarske sa spomenika Julka u obližnjoj Batini, a zamislite tek vizuru Bačke i Baranje i naravno Dunava koji ih dijeli oplemenjenu vinorodnim brežuljcima Banskog Brda… Naravno tu će biti i pregršt glazbe, počevši od DJ-a, sa startom u 13.00h Fešta banda koji počinje svirku u 17.00h do headlinera večeri Amadeus banda koji će publiku zabavljati od 19.30h.

No vratimo se mi sada okusima. Sedam vinarija iz hrvatskog dijela Baranje točiti će svoj dionizijski nektar. Bez pretjerivanja možemo govoriti o sedam veličanstvenih; od stožerne baranjske vinarije Belje, etabliranih obiteljskih vinarija kao što su Josić, Kolar i Kovats do boutiqe vinarija poput podruma Zajec, Martinov, te M&M. Posebna poslastica biti će vilanjska vinarija Sauska iz mađarskog dijela Baranje.

Uz dobro vino naravno ide i dobra hrana; domaća i autohtona. Majstori tradicionalne  kuhinje pripremati će starinske baranjske specijalitete, a ekipa iz Barbece steakove. Čika Pero Dobrovac iz Kneževih Vinograda predstaviti će svoje suhomesnate delicije, OPG Lenđel svoje sireve, OPG Tak Slatko, svoje namaze, a OPG Miroslava Vicića svoje bučino ulje. Za pogače i kolače zaduženi su „Gitini kolači“, za med OPG Dejan Đerđ, za papriku OPG Boris Marić, te za chilli umake OPG Maxime Iratus. Za dobar izbor craft jakih alkoholnih destilata pobrinuti će se destilerije Bijeli Gusak i Zlatni jež, a sudjelovati će i Hendrick’s gin. Tu će biti i botanist likeri, kao i craft cocktaili Mire Kljajića. Detox kutak osiguravati će Vrtilica iz Bistrinaca.

Wine picnic biti će prilika i za umjetničko evociranje ambijentalne povijesti. Akademska slikarica Martina oživjeti će lik Riđokose Marte kojoj Zmajevac duguje svoje izvorno ime -Vörösmart. Osim likom Crvene Marte Martina će prisutne razveseliti i svojim zanimljivim karikaturama.

 Za svakoga ponešto! Na Vama je samo da dođete i ponesete dobro raspoloženje. Za one koji ne znaju resort Baranjska čarolija nalazi se malo izvan centra Zmajevca. Ako dolazite u Zmajevac iz pravca Osijeka na kružnom toku kod mjesne ambulante treba skrenuti lijevo prema Dražu i potom sa glavne ulice Šandora Peteffija skrenuti na sporednu ulicu Vašarište. Put do mjesta održavanja eventa možete pronaći i jednostavnim upisivanjem „Baranjska čarolija“ u aplikaciju google maps.

Rezervacija wine picnic paketa koji sadrže vinsku čašu, picnic ruksak, kartu s bonovima za degustaciju vina, koncerte te prema opciji i povratnu autobusnu kartu na relaciji Osijek – Zmajevac – Osijek po naznačenom voznom redu još je moguća putem sljedeće poveznice. Vidimo se u subotu u Zmajevcu – vinskoj prijestolnici Baranje, a sve novosti vezane uz event možete pratiti na facebook stranici eventa.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *