Slavonija i Podravina, wine not!? Ovaj festival nemojte propustiti

Volite li ekskluzivne ambijente, zelene pejzaže i vrhunska vina, Virovitičko-podravska županija vaša je rujanska destinacija. Svakog vikenda od 7. do 28. rujna tamo vas očekuju vinski eventi

Virovitica, 5. rujna 2024. – Sve je spremno za nikad atraktivnije izdanje Festivala vina i zalogaja Slavonija i Podravina, wine not!?Prvi susret zakazan je za subotu, 7. rujna, u srcubilogorskih vinograda na Kladarskom bregu. Tamo će se u novom Turističko-informativnom centru Klopotec uz odličnu glazbu održati „Vinski cabaret“.

Uz podravski snack sljubit će se tri vrhunska vina. Rajnski rizling Secret Taste Winery, Chardonnay Podruma Vineda i Frankovka OPG-a Nemet.

Svaki novi vikend, novi vinski eventi

Novi rujanski vikend, nove lokacije i nova vina. Na „Papučkom vremeplovu“ u Geo-info centru Voćin, 13. rujna očekuje vas odličan party. DJ glazba i ukusni „Voćinski stol“ bit će dostojna pratnja sjajnim vinima – Martin Albus Grande Cuvéeu iz 2022. PP Orahovice, Cabernet Sauvignonu iz 2018. Vina Matković i Merlotu iz 2020. Vina Patkoš. Ovo je prigoda i da otputujete milijunima godina unatrag u super modernom postavu atraktivnog Geo-info centra.

Posve drugačiji ambijent dočekat će vas 14. rujna u bajkovitom Centru za posjetitelje – Dvorac Janković u Suhopolju. „Tambure i vino na plemićki način“, naziv je eventa na kojem će se uživati u Roseu OPG Miler, Graševini iz 2023. Agrolanda – Historice i Muškata iz 2023. Podruma Vineda.

Još jedan „Vinski party u plemićkom perivoju“ očekuje vas 20. rujna u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima. Na obali Drave u zelenom dvorištu nekadašnjeg ljetnikovca grofa Draškovića degustirat će se tri iznimne graševine – Graševina vrh iz 2023., PP Orahovice, Anđeo s greškom iz 2021., Vinarije Apolitico i Graševina izborne berbe 2022, Podruma Vineda.

Već sljedeći dan, 21. rujna, kombinacija aktivnog odmora i hedonizma! „Wine&Run – Vinski maraton“ u Orahovici jedan je od rijetkih koji se ne trči nego šeće i to najljepšim pejzažima uz domaćine – vinarije PP Orahovica, Patkoš, Matković i destileriju Kostelac.

Posljednji susret ovogodišnjeg festivala zakazan je 28. rujna. U Gradskom parku u središtu Virovitice uživat će se u Graševini iz 2023. Vina Dvojak, Anđelu s greškom crnom, Vinarije Apolitico i Rajnskom rizlingu iz 2023. Podruma Barčan. Dvorac Pejačević savršena je kulisa za još jedan ekskluzivni vinski event.

Više od festivala vina

„Slavonija i Podravina, wine not!? postao je prepoznatljiv festival vina i zalogaja za koji se traži ulaznica više. Uz vrhunska vina nagrađivanih lokalnih proizvođača, promovira Virovitičko-podravsku županiju kao atraktivnu butik vinsku destinaciju, ali i jedinstvene ambijente naše poznate Plemićke rute, kao i najljepše pejzaže Bilogore, Papuka i Krndije“, ističe Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Ova je turistička zajednica inicijator i organizator festivala, a suorganizatori su lokalne turističke zajednice gradova Virovitice i Orahovice, općina Pitomača i Suhopolje, područja Vrata Papuka i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Cijena kotizacije iznosi 22 eura za svaki event po osobi, broj mjesta je ograničen pa ako želite i vi biti dio ove prekrasne priče kupite ulaznicu što prije online putem na web stranici TZ Virovitičko-podravske županije.

photo by Matija Turkalj

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *