PREMIJERNO IZDANJE „CRIKVENICA FOOD & WINE WALK“ – 28.9.2024.

Ne propustite spoj specijaliteta od plave ribe, vrhunskih vina i rekreacije u predivnoj prirodi tik uz more!
 
Tijekom ovogodišnjeg najplavijeg mjeseca na Rivijeri Crikvenica, „Mjeseca plave ribe“, osam restorana 28. rujna 2024. povezujemo u projektu „Crikvenica Food & Wine Walk“, koji uključuje više nego zanimljivu hedonističku rutu od Jadranova do Selca, 12 km jedinstvenog iskustva!

Početak jeseni odlična je prilika za rekreaciju, degustaciju specijaliteta od plave ribe i upoznavanje najboljega što vinogradi Kvarnera i hrvatskih vinskih regija nude.

Na svakoj će eno-gastro postaji, odnosno u svakom će od restorana biti pripremljeno jelo od plave ribe, a vaši će domaćini biti odlični ugostitelji s Rivijere Crikvenica – „Feral“  u Jadranovu,  „Terraca“ i „Domino“ u Dramlju, „Burin“ i „Balustrada“ u Crikvenici te „Marina“, „Ulika“ i „Tunar“ u Selcu. Uz dobru hranu savršeno se uklapa kapljica dobroga vina, a za to će se se pobrinuti izvrsni vinari. Na startu ćete uživati u kvarnerskim pjenušcima od autohtonih kvarnerskih sorti vinove loze i svih načina proizvodnje (frizante, pet nat, charmat, champagne metoda).    

Regiju Kvarner će predstavljati partneri iz Udruženja „Kvarner Wines“ koje okuplja OPG „Ružić“, Vinariju „Kapić“, „Plovanić“ vina, Vinsku kuću „Pavlomir“, Vinariju „Gospoja“, PZ „Vrbnik“, „Katunar Estate Winery“, Kuću vina „Ivan Katunar“, Vinariju „Šipun“, Vinariju „Nada“ s pjenušcima i vinima od žlahtine, jarbole, belice, trojišćine i sansigota te PZ „Dolčina“, koji će se priključiti sa Starom bakarskom vodicom. Slavoniju i Hrvatsko podunavlje sa svojim Decanter nagrađenim vinima predstavit će baranjska vinarija „Zlatno brdo“. Raznolikost vinske regije Bregovita Hrvatska predstavit će se pjenušcima Vinarije „Griffin“ s Plešivice, među kojima se ističe onaj crni od sorte portugizac te vinima pušipel Vinarije „Kocijan“ i škrlet Vinarije „Florijanović“. Regija Hrvatska Istra i Kvarner, ali onaj istarski dio, predstavit će s malvazijama i teranima Vinarija „Tomaz“ iz Motovuna, dok će dalmatinske uzdanice plavac mali i pošip predstaviti Vinarija „Skaramuča“ s Pelješca. Posebno će se predstaviti vinski domaćini „Grand Village Estate Winery“ iz Selca vinima od autohtonih kvarnerskih sorti vinove loze žlahtine i sansigota te Udruga vinara, vinogradara i maslinara iz Crikvenice „Sveta Lucija“ vinima malih crikveničko – vinodolskih vinara hobista.

Ovo je idealna prilika za počastiti vlastito nepce, ali i prava avantura za noge uz zanimljive vodiče. Imate priliku doživjeti ljepote Rivijere Crikvenica iz drugačije perspektive, one koja istovremeno budi sva vaša osjetila. Na polaznoj točki nalazi se najfotografiranija ljuljačka na Kvarneru, a prolazit ćete po Stazi valova, Šetnici zdravlja, uz borovu šumu, tijekom šetnje udisat ćete mirise aromatičnog bilja i vidjeti tunere, podsjetnike na zlatne dane ribarstva na rivijeri… i sve to korak uz more te uz dobru glazbu na svakoj postaji! A s obzirom na to da svi vole iznenađenja, pripremili smo ih i za vas.

Ovaj eno-gastro-outdoor pohod zaključit ćemo u Selcu gdje će svi sudionici na finalnoj postaji uživati u završnom druženju u beach baru „Tunar“, na plaži s najljepšim zalaskom sunca!

Tijekom ovoga eventa postoji samo jedna opasnost, a to je da bi vam se mogao previše svidjeti!      

Termini polaska grupa s trga u Jadranovu:
10:00 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 9:30)
10:30 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 10:00)
11:00 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 10:30)
11:30 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 11:00)
12:00 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 11:30)
 
Kotizacija iznosi 65,00 eura po osobi.
U cijenu kotizacije uključeno: startni paket, na svakoj od osam postaja 2 kušanja vina i specijaliteti od plave ribe, parking na startu (Jadranovo), povratak autobusom s cilja (Selce) do Jadranova.
 
Prijava i kupnja ulaznica (kotizacije) može se izvršiti na DVA načina: prijaviti se možete putem e-maila prijava@tzg-crikvenice.hrprilikom prijave napišete željeni termin polaska, nakon čega ćete e-mailom primiti podatke za uplatukupiti ulaznicu putem sustava eventim.hr (čime je prijava automatski zabilježena)  
Za dodatne informacije pratite nas na web stranici i društvenim mrežama:
www.rivieracrikvenica.com    /  FB    @rivieracrikvenica  /  IG   crikvenica_croatia
 
Napomena:
Samo punoljetne osobe mogu sudjelovati u „Crikvenica Food & Wine Walk“.
U slučaju lošeg vremena, manifestacija će se odgoditi te u tom slučaju već kupljena ulaznica za event (kotizacija) vrijedi za naknadni termin održavanja manifestacije, o čemu će sudionici  biti obaviješteni. Organizator zadržava pravo na izmjenu suradnika i partnera uključenih u gastronomsku i vinsku ponudu na manifestaciji. Organizator će tijekom trajanja manifestacije snimati vizualno i zvučno te fotografirati cijeli event. Dio tog materijala bit će korišten za buduće promidžbene svrhe. Kupnjom kotizacije sudionici se slažu da se snimljeni materijali mogu koristiti u svrhu promidžbe manifestacije bez obveze plaćanja bilo kakve naknade.    

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *