PIZZA GRILL CAFFE HAMBY – KOŠKANSKE SOČNE PLJESKAVICE


Smješten u selu Koška, na Podravskoj magistrali, na cesti koja povezuje Osijek s Našicama Pizza grill Hamby mjesto je na kojem se definitivno može ukusno prezalogajiti. Koška se nalazi u slavonskoj ravnici, ali kad se ide iz Koške u pravcu Našica već se naziru obronci slavonskih planina Krndije i Papuka. Hamby je vlasništvu koškanske obitelji Ljulj  čiji je core business mega uspješna tvrtka Izolacija, a kao što se uspješno bave hidroizolcijama, toplinskim izolacijama, izolacijama krovova i terasa, tako se bave i ugostiteljstvom.

Hamby je nekad bio klasični fast food, a sada je barem što se interijera tiče evoluirao u restoran. Doduše, sama ponuda jela je prilično reducirana i kreće se u fast food okvirima, ali to nije ništa loše. Bolje imati i skromniji opseg ponude, ali pobrinuti se da ono što nudite gostima bude na nivou.


Kao što im i samo ime govori ponuda se dijeli na jela sa roštilja, pizze i sendviče. Što se jela sa roštilja tiče nude ćevape, hambureger, hot dog, svinjske ražnjiće, pileće ražnjiće, kobasicu u lepinji, pljeskavicu sa junećim i svinjskim mesom i hamby platu za dvije osobe koja se sastoji od šest ćevapa, dva ražnjića, dvije grill kobasice, dvije pljeskavice, dva carska mesa, pommes fritessa, ajvara i luka. Sve od roštilja na jednom mjestu.

Kada su u pitanju pizze u ponudi imaju capriciosu, margaritu, vesuvio, slavonsku, vegetarianu i hamby pizzu. Hamby pizza –pizza kuće objedinjuje kulen, šunku, umak od rajčice, sir gljive, vrhnje, krastavce i kukuruz.


Kušao sam hamby pljeskavicu. Somun je nevjerovatno sočan, a meso fino i podatno. Različiti prilozi od povrća dodatno popravljaju ugođaj. Sasvim je zasitna i mislio sam da ću nakon pedeset kilometara bicikliranja moći pojesti još nešto uz to, ali prevario sam se.

Inače runda biciklizma prije posjete nekom mjesto gdje se blaguje hrana je moj standardni trik kojim se služim kako bih povećao apetit. Najgore je kada dođete na neko mjesto koje obiluje zanimljivom ponudom, a od svega ponuđenog možete konzumirati jedno glavno jelo i eventualno predjelo, a sa desertom se već patite. Naravno, prejedanje ne dolazi u obzir jer onda se riskira da se hedonistička ugoda pretoči u neugodu, a to onda pak nije hedonizam već mazohizam.

Stoga sam i prije posjete Hambyu napravio jedan krug biciklom po unutrašnjosti općine Koška, po onim mjestima udaljenim od Podravske magistrale i pogleda slučajnih prolaznika. To su sve mjesta u kojima kao da je vrijeme stalo, ali i to ima neku svoju posebnu čar. Cijelo to divlje područje omeđeno je cestom Našice – Osijek (Josipovac) – Podravska magistrala sa sjevera i Našice – Osijek (Čepin) sa juga. Ledenik je prvo mjesto kada se sa Podravske magistrale krene ka jugu, a prtenjak potom vodi ka Bijeloj Lozi. Od Bijele Loze potom prteni put vodi na sjever do Branimirovca, zatim do Andrijevca, a onda se stiže do Ordanje i vraća u Košku. Međutim i to intenzivno bicikliranje po slavonskoj divljini nije mi pomoglo da svladam više od jedne pljeskavice. Sve ovo navodim kako bih ilustrirao da je pljeskavica u Hambyu uistinu divovska. Zaslužuje pljesak, da ne kažem aplauz!

Interijer je moderno uređen i nadilazi okvire fast fooda, osoblje je iznimno susretljivo, a čistoća i urednost sanitarnih čvorova je iznimnom nivou. Kao što rekoh, ponuda jela im je prilično reducirana, ali ono što rade prave kvalitetno. Ako tražite neku gastronomsku senzaciju to u Hambyu nećete doživjeti, ali ako želite ukusno prezalogajiti i ako Vam je bitan value for money onda je Hamby pravo mjesto za Vas!

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *