GDJE U OSIJEKU POJESTI SLASNE PALAČINKE? – Mr. ČinkOs

Obradovala me vijest da palačinkarnica Mr. ČinkOs preuzima nekadašnju Slastu u osječkom Donjem Gradu. Tako će se smanjiti pritisak na objekt u Radićevoj ulici. I mi kad smo nedavno htjeli ući unutra nije bilo mjesta. Morali smo se neko vrijeme strpjeti dok se stol ne oslobodi. Pa što to ima Mr. ČinkOs da je uglavnom stalno pun? Odgovor je jednostavan: slasne, maštovite i ogromne palačinke po relativno pristupačnim cijenama.

Slatka ponuda im se dijeli na voćne, čokoladne i bijele kombinacije. U voćnim kombinacijama imaju opciju 1. koja sadrži običnu palačinku, nutellu, šumsko voće i preljev od jagoda i opciju 2. koja objedinjuje čoko palačinku, linoladu, bananu i preljev šumsko voće. Prva čokoladna kombinacija sadrži čoko palačinku, nutellu, brownies, oreo kekse i preljev od čokolade, a druga čoko palačinku, nutellu, bananko čokoladicu, čoksa keks i naravno također preljev od čokolade.

Imaju i tri bijele kombinacije: 1. – palačinka, linolada, puding vanilija, plazma, preljev vanilija, 2. – palačinka, linolada, kokos, petit buerre, preljev bijela čokolada, 3. – palačinka, linolada, jadro keks, preljev bijela čokolada. Za one najhrabrije u ponudi je opcija teška čitavih 1000 grama koja se sastoji od palačinke, nutelle, linolade, pudinga od vanilije, maslaca od kikirikija, lješnjaka, snickersa, banana, šumskog voća, preljeva od čokolade i šumskog voća, te sladoleda od vanilije.

Osim slatkih, u ponudi su i dvije slane kombinacije: palačinka, piletina, gouda, bbq i kukuruz, te druga u kojoj se umjesto piletine nalazi pureća šunka. Tu su i DOBRO kombinacije palačinka, kulen, mozzarela, vrhnje i palačinka, pršut, gauda, vrhnje. U ponudi imaju čitav niz shakeova: oreo, nutella, linolada, banana, šumsko i jadro shake.

Nakon obilne večere u jednom baranjskom ribljem restoranu zaželjeli smo se ukusnog deserta. Nakon kratke rasprave Mr. ČinkOs se iskristalizirao kao najbolja opcija. Prvotni plan je bio da nas za početak naruči tri ili četiri različite opcije jer pa u slučaju da bude malo uvijek se može naručiti nešto dodatno, bitno da nađeš slobodno mjesto i sjedneš u lokal, a onda su sve opcije otvorene. Međutim iako nakon riblje večere i nismo bili gladni, ipak smo se poveli za izrekom „U gladi su velike oči“ pa je svatko naručio po jednu slatku kombinaciju. Kao prvo zapanjila me veličina, prosječan normativ je cca 400 grama, kao drugo atraktivan vizualan izgled, i kao treće i ono najbitnije finoća i ukusnost ponuđenog.

Mnogi restorani u Osijeku i okolici u ponudi imaju stvarno solidne, palačinke, ali s ovim u Mr. ČinkOsu se ne može niti jedan od njih mjeriti. Njima su palačinke core proizvod, te je stoga i jasno da su ih dotjerali do savršenstva. U cijeloj ovoj ugostiteljskoj priči treba istaknuti i ljubazno i hiperaktivno osoblje; vedro, nasmiješeno, komunikativno.

Moje oduševljenje ponuđenim podijelilo je i ostalih pet članova ekipa. Muškarci su bili uspješniji u ovoj borbi s gigantskim palačinkama, a žene su podbacile, tako da smo tri polovice spakirali i ponijeli kući. Naravno da smo ih mi izjelice htjeli pojesti još u palačinkarnici, ali žene nisu htjeli niti čuti. Pojest će ih one kasnije, kod kuće, kad se slegnu „prvi dojmovi“, nisu nam dale da zlorabimo činjenicu da muškarci (barem u našem društvu) mogu više pojesti. Slatke kombinacije su oduševile, a istraživanje slanih kombinacija nastavljamo uskoro u novom lokalu u Donjem Gradu.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *