NAJAVA: II IZDANJE VINSKOG FESTIVALA VINOSALIS U TUZLI

Krajem proljeća, 19. i 20. lipnja održati će se drugo izdanje festivala Vinosalis. Kako organizatori kažu festival „VinoSalis“ je idejno i konceptualno zamišljen da ostvari jedinstveni spoj promocije i kontakta, ljudi koji se bave i „žive“ vino. Ovo će ujedno biti i jedinstvena prilika za promociju mladih vina (Berba 2018) pred nastupajuću sezona, a predstaviti će se i dio sajamske opreme za vinske festivale EASY COOLER koja je standardni dio opreme svih vodećih svjetskih festivala. U samom imenu festivala VINOSALIS protkano je i historijsko ime Tuzle (Salis, Salines) po čemu je ovaj grad i regija vijekovima poznata. Logo Festivala su kristali soli u vinskoj čaši, tako da će u danima Festivala Tuzla postati Grad vina i soli.

Vinosalis 2019. ima i ocjenjivačku dimenziju; predsjednica komisije za ocjenjivanje je Master of Wine (MW), Caroline Gilby, predsjedavajuća panela za Decanter Wold Wine Awards, za Mađarsku, Sloveniju, Češku republiku, a od prošle godine i za Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku i Rumuniju, kao i predavač na prestižnoj Londonskoj vinskoj akademiji WEST i direktor uprave za standarde za vino za Veliku Britaniju. Pored Caroline Gilby, članovi ocjenjivačke komisije su: Siniša Lasan (Advanced Sommelier CMS, WSET 3, ASI Sommelier); Denis Jazvin, (Head Sommelier grupacija Jadranski luksuzni hoteli); Miho Vidak, (Head Sommelier restaurant 360 Dubrovnik); Marko Šram (Head Sommelier restaurant Nautika); Ivo Ivaniš (vinski novinar); Božidar Jukić (WSET 3 sommelier) i Ksenija Matić (Predavačica na RIT Croatia i WSET tečajevima).

Očekuje se više od 80 izlagača iz BiH, Hrvatske, Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Prošle godine poseban dio festivala bio je posvećen hercegovačkim vinima i gastronomiji, a ove godine Slavoniji i Baranji. 

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *