Obilježavanje Svjetskog dana hodanja i Nacionalnog dana hodanja 5. listopada 2019. godine u Osijeku

Javnozdravstvenu akciju pod nazivom „Hodanjem do zdravlja“ organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, povodom obilježavanja „Svjetskog dana hodanja“.

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja (World walking day) pokrenula je vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (The Association For International Sport for All) 1991. godine. Od te godine prijedlog je da se svaki prvi vikend u listopadu obilježava taj dan diljem svijeta. Hrvatski zavod za javno zdravstvo je pokrenuo inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja prve subote u listopadu.

U okviru projekta „Živjeti zdravo“  u Osijeku provodi se aktivnost „Hodanjem do zdravlja“. Aktivnost je namijenjena građanima svih dobnih skupina, kojom se želi osvijestiti građane o važnosti hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnost.

Kroz aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ pridružujemo se  obilježavanju Svjetskog dana hodanja, u subotu 05.10.2019. Okupljanje će biti ispred pješačkog mosta s desne strane Drave u 09 h, a zatim uz stručno vodstvo Ivana Matančića kreće se stazom za hodanje s lijeve strane Drave i do Trga Ante Starčevića, te na kraju hodanja kolona se pridružuje polaznicama hodanja iz Mammae kluba Osijek i na taj način im se pruža podrška u obilježavanju humanitarne akcije Dan ružičaste vrpce-dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *