#VukovarZaSvaVremena

Onima koji ne mogu dočekati svoje prvo putovanje, na kojem – u isto vrijeme – traže privatnost i slobodu, toplo preporučamo Vukovar. Evo i zašto!

Trendovi u turizmu promijenili su se preko noći. Sada, kada su putovanja opet moguća, u fokusu su samo one destinacije koje su relativno blizu i mogu ponuditi sigurnost, izoliranost, očuvanu prirodu, aktivni turizam, odličnu eno-gastro ponudu, kvalitetan smještaj i povoljnu cijenu. Hit su turističke oaze u kojima nema masovnosti, a koje – s druge strane – zadovoljavaju sve potrebe modernog putnika. Upravo je takav Vukovar. Odličan izbor za sve one koji jedva čekaju krenuti na putovanje. Od kulturnog i aktivnog turizma do prekrasne prirode i tradicionalne gastronomije, Vukovar ima sve. Najmanje je pet razloga zbog kojih ovaj grad nije bio nikad bliže.

  1. Kuće za odmor, apartmani, izletišta…

Udaljeni od prometne gužve, u mirnim dijelovima grada, na osamama, uz šume ili na obali Dunava, u pitoresknoj vukovarskoj okolici…, vukovarske kuće za odmor, apartmani, izletišta…, nude upravo ono što vam sada treba – slobodu i privatnost u društvu najbližih. Idealni su za kvalitetno provođenje vremena s omiljenim društvom ili obitelji, ali i za sve one koji u ovo vrijeme izbjegavaju konvencionalni hotelski smještaj. S prekrasnim vrtovima, bazenima, moderni ili tradicionalni, odlična su polazišna točka za otkrivanje grada koji leži na dvije rijeke – Dunavu i Vuki i u kojem se spaja slavonska ravnica sa srijemskim brežuljcima. Intiman butik smještaj samo je jedna od sedam tema u novim video klipovima Turističke zajednice grada Vukovara koji na moderan način predstavljaju njegovu atraktivnu ponudu.

  • Plovidba Dunavom

Nema more, ali zato ima Dunav. Vukovarska šetnica jedna je od najljepših, no za pravi doživljaj rijeke i grada iz nove perspektive najbolje je zaploviti Vukovar Waterbusom, turističkim panoramskim brodom, koji ponovo vozi. U sat vremena lagane plovidbe vidjet ćete gotovo sve vukovarske atrakcije od Borova do Vučedola i otkriti Vukovarsku adu, pjeskovit otok, koji ljeti postaje omiljena plaža Vukovaraca. Nakon plovidbe, baroknu jezgru grada, zaštićenu povijesnu cjelinu s iznimno lijepim zgradama, svakako obiđite i pješice.

  • Aktivan odmor

Vukovarci vole svoju Adicu. Ova stoljetna park šuma udaljena je dva kilometra od središta grada, a šetnja je sjajan izbor za sve one koji se žele vratiti u formu. Volite li aktivan odmor, opcija je i vožnja biciklom po živopisnim selima, vinogradima i šumama. Kroz Vukovar prolazi lokalna staza Put vinograda i kružna ruta Srijem koja se nadovezuje na Eurovelo 6, međunarodnu dunavsku biciklističku rutu, a ako nemate vlastiti, u gradu se iznajmljuju sportski i brdski bicikli, ali i četverocikli za pravu obiteljsku pustolovinu.

  • Vukovarski muzeji
DCIM\100MEDIA\DJI_0041.JPG

Vukovarski muzeji su moderni, nisu monotoni, dobitnici su nagrada i za svaku su preporuku, posebno Muzej vučedolske kulture posvećen drevnim Vučedolcima, koji su na ovom prostoru živjeli prije pet tisuća godina. Dobra je vijest da je otvoren i Gradski muzej Vukovar u baroknom dvorcu Eltz, a otvorena su i sva memorijalna mjesta Domovinskog rata. Uz skraćeno radno vrijeme i manje grupe, iznimno je važno pridržavati se socijalne distance.   

  • Urbana scena

Nema trendseterice koja nema barem jedne Startasice i Borosane iz vukovarske tvornice Borovo, barem jednu La Donna majicu koju potpisuju dvije vukovarske dizajnerice, a niti pravog pivoljupca koji ne zna za Vukovarsko pivo ili craft  pivo Walkow. Iza barokne fasade grada krije se bogata urbana scena. Vukovar je središte street art umjetnosti. Murali, 3D anamorfne slike i grafiti po šetnicama, pročeljima i ulicama oduševljavaju svakoga. Otkrit ćete da je ovaj grad jedna od najljepših galerija na otvorenom i da mu slogan #VukovarZaSvaVremena baš pristaje.

PR LOLLIPOP KOMUNIKACIJE

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *