DOĐITE na ZALAZAK SUNCA i KONCERT U VINOGRADU u Brodskom Stupniku

I ove godine TZ MERIDIANA SLAVONICA poziva Vas na čaroban zalazak sunca u vinogradu u Brodskom Stupniku, uz kušanje lokalnih vina i glazbu Gele i prijatelja, u petak 16.06.2023. (Iz Zagreba možete doći izletničkim vlakom )

U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ već treći put održat će se hedonistički događaj „Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica, tvrtke Zlatne riječi i TZ Brodsko-posavske županije. Na zalasku 16.06.2023. svoja će vina predstaviti vinarije Galić, Grozdanović, Jakob, Vučković i Jurković. Zalogaje će pripremiti hotel Stupnički dvori, a glazbom će posjetitelje razveseliti Gelo i prijatelji. Posebna atrakcija ove godine je izletnički besplatni vlak iz Zagreba koji će dovesti goste na događaj i vratiti ih u Zagreb, nakon opuštenog uživanja u hrani i vinu. U vlaku će vinskim turistima uvod u vinogorje pripremiti prof. Marija Vukelić, na autorskoj radionici „Graševina na tračnicama“.

Manifestacija Zalazak u vinogradu traje od  16:00 – 21:00h. Na događaju će  posjetitelji moći kušati vina s područja TZ Meridiane Slavonice, s obronaka Dilj gore, na položajima idealnima za uzgoj vinove loze koja daju vrhunska vina. Kroz stupnička brda prolazi vinska cesta, koja posjetiteljima nudi mogućnost posjeta mnogim lokalnim vinarima u općinama Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela.   Upravo s tih položaja  predstavit će  vinari svoja vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – graševina,  chardonnay, cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot. Posjetitelji će na ulazu kupiti ulaznicu (čašu) u iznosu od 10,00 € s kojom će moći kušati vina kod izabranih vinara. Uz vina, prigodne zalogaje „finger food“ od lokalnih namirnica pripremit će restoran Stupnički dvori.

PROGRAM:
16:00 – 21:00 h – izlaganje vinara Meridiane Slavonice (Galić, Jakob, Grozdanović, Vučković, Jurković)

16:00 – 16:45 h, Vinska radionica -„Vina našega kraja“, moderatorica prof. Marija Vukelić, WSET2. Na radionici će posjetitelji moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz kušanje 5 vina 5 vinara sudionika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj ograničen. Prijave do četvrtka 15.6. u 12h na – info@tzms.com.hr.

17:30 h Službeno otvorenje manifestacije, Mateja Pejanović, direktorica Turističke zajednice Meridiana Slavonica pozdravit će goste i vinare koji predstavljaju svoja vina

18:00 h Koncert u vinogradu:  Gelo & Prijatelji

U 19h počinje foto nagradni natječaj.  Na njemu sudjeluju posjetitelji ove manifestacije. Zadatak je sa svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše opisuje atmosfera (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca isl.). Fotografije treba objaviti na događaju s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica.

U 21h stručna komisija će odabrati najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica i dobit će nagradu organizatora: noćenje za dvoje u villi Melani, Oriovac.

Za posjetitelje ovog vinskoga događanja restoran Stupnički dvori priprema večeru“ Okusi Graničarskog Posavlja“ s  Galić vinima s početkom u 20:30. Večeru treba posebno rezervirati na mail restorana  info@stupnicki-dvori.hr

Više informacija o događaju pročitajte na  FB događaju: https://shorturl.at/uQR56

Rezervacija vlak/zalazak: Mateja Pejanović, dir.TZ Meridiana Slavonica, mob 099 300 0088 info@tzms.com.hr

PR Zlatne riječi, photo by Julio Frangen

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *