LORESA 2 OSIJEK –  100 % GLUTEN &  LACTOSE FREE RESTORAN

U Osijeku od sredine kolovoza prošle godine posluje na adresi Zrinjevac 11, kako ponosni vlasnici Josipa i Željko Vrdoljak ističu prvi potpuno gluten & lactose free (koriste veganski sir) restoran u regiji Slavonije & Baranje. Posjetili smo ih i uvjerili se da je njihova ponuda osim što je bez glutenska i bez laktozna ujedno i sasvim ukusna.

Kao prvo odgovor na pitanje zašto Loresa 2? Zato što se Loresa 1 nalazi u Čepinu. „Jedinica“ je otvorena 2020 godine i riječ je bila o fast foodu i cateringu , a tri godine u slavonskoj metropoli otvorili su i pravi restoran.

Cijeli ovaj „gluten free projekt“ krenuo je zapravo kao Josipina priča iz nužde. 2018. godine joj je dijagnosticirana celijaklija i s vremenom se naravno morala preorijentirati na bezglutensku verziju prehrane. „Gdje god putujem imam problema s ishranom, jer nije lako pronaći svagdje bez glutensku hranu. Vođena tim problemom došla sam s vremenom na ideju kako bi dobro otvoriti gluten free restoran u Osijeku, kako barem ljudi koji putuju u Osijek ne bi imale probleme s kojima se ja suočavam kada negdje putujem.“

Kao ponos svoje ponude Josipa, inače podrijetlom iz Batine u Baranji ističe Baranjski odrezak – pileći odrezak umotan u beljsku slaninu i Baranjsku platu – sa ćevapima i ražnjima u dvije varijante; umotanima i neumotanima u slaninu. Gluten free hranu uveli su i u školski sustav jer rade i školske obroke za djecu za desetak škola, i to na inicijativu grada Osijeka. 

Bez obzira na to imate li ili nasreću nemate intoleranciju na gluten u Loresi možete uvijek ukusno prezalogajiti; bilo da je riječ o pizzama, obrok salatama, paniranim jelima, sedvičima, desertima…

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *