NAJAVA: PRVI FORUM ENOFILSKOG I GASTRONOMSKOG TURIZMA U ILOKU

U Iloku, biseru hrvatskoga kontinentalnoga turizma sredinom prosinca održati će se po prvi puta Forum enofilskog i gastronomskog turizma u organizaciji LUX promocije i Iločkih podruma. O navedenom eventu glavna organizatorica, Sunčana Matić iz LUX promocije kaže slijedeće:

„Forum je organiziran u svrhu unaprjeđenja turističke ponude i promocije turističke usluge Hrvatske putem niza edukacija. Namijenjen je chefovima kuhinja, kuharima i direktorima HoReCa sektora te svima željnih kompleksnijih znanja o kulturi vina i gastronomiji. Međunarodnog je karaktera. Edukacijama 1. Foruma obuhvaćamo enofilski i gastronomski turizam na temu vina Slavonije, Baranje i Srijema, te kako vina sljubiti uz jela Istre, Kvarnera i Dalmacije s otocima. Istovremeno sudionike upoznajemo s gastronomijom i kulinarskom baštinom Slavonije, Baranje i Srijema.
Blok edukativnih predavanja o vinima u Iloku koji Dunavom spaja mnogobrojne države i gradove, započinje gdin. Ivo Delonga, Predsjednik Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova (Bratovština broji 200 uglednih članova u HR). Ključni predavači su gdin. Franjo Francen, dopredsjednik Hrvatskog sommelierskog saveza, gdin. Denis Galić, mag. gastronomije, poslovni savjetnik za hotelijerstvo i gastronomiju., te Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja Požega. Edukacija sudionika odvijat će se putem vinskih priča o povijesti, tradiciji vinarstva i kuhinje Slavonije, Baranje i Srijema. Istovremeno sudionici se podučavaju pripremi izvornih specijaliteta kako bi svojim gostima u budućnosti pripremili vrhunski enofilsko – gastronomski doživljaj.
Drugi blok edukativnih predavanja posvećen je optimizaciji poslovanja sektora hrane i pića kroz ekonomiku kuhinje hotela i restorana, tj. sudionici će naučiti pripremu jela Slavonije, Baranje i Srijema na optimalan način, kako bi kuhinjama hotela i restorana u kojima su zaposleni ostvarili pozitivan prihod.
Naučit će (upselling) sve o sugestivnoj prodaji, komunikacijskim vještinama, upoznati ponudu jela Slavonije, Baranje i Srijema i menu inženjering. Sudionici će nazočiti i izložbi OPG-ova, B2B sastancima prilikom kojih će se predstaviti lokalni proizvođači zdrave hrane potrebne za pripremu predstavljenih jela na Forumu. Sve iznad opisano gradi vrhunski proizvod, educiranog kuhara koji će svojim znanjem i kuharskim vještinama unaprijediti turističku ponudu tj. služiti kao poligon HoReCa sektoru za kvalitetniju promociju hotela i restorana, kao i cijele Hrvatske.
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, pozicioniraju svoje ime uz renomirane stručnjake i grade zajedno s nama, novu sliku enofilskog i gastronomskog turizma Hrvatske u budućnosti.“

    photo by Iločki podrumi

Preliminarni program: 1. dan / 12.12.2017.
11:30-13:00 Predstavljanje Iločkih podruma kroz stručno vođen posjet Starom podrumu kao najstarijem vinskom podrumu ovog dijela Europe.
Predavač:
Vesna Štajner, Iločki podrumi
13:30-14:30 Ručak
15:30-19:30 Multifunkcionalna dvorana Princeps, Ladanjsko imanje Principovac
-Edukacija na temu vina Slavonije, Baranje i Srijema, te kako ih sljubiti uz jela Istre, Kvarnera i Dalmacije s otocima
-Upoznavanje s gastonomijom Slavonije, Baranje i Srijema
Ivo Delonga, Predsjednik Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova
Ključni predavači:
Franjo Francen, Dopredsjednik Hrvatskog sommelierskog saveza
Denis Galić, poslovni savjetnik za hotelijerstvo i gastronomiju
20:00 Večera uz predavanje i degustaciju vina Iločkih podruma
Predavač: Vera Zima, glavni enolog, Iločki podrumi
2.dan / 13.12.2017.
10:00 Multifunkcionalna dvorana Princeps, Ladanjsko imanje Principovac
Predavanje: Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske
10:30-13:00
Edukacija na temu optimizacije poslovanja sektora hrane i pića kroz ekonomiku kuhinje hotela i restorana
Ključni predavač: Denis Galić, mag.gastronomije, poslovni savjetnik za hotelijerstvo i gastronomiju
Upselling: Sugestivna prodaja
Komunikacijske vještine
Poznavanje ponude
Menu inženjering
13:00-15:30 Ručak
Show cooking – priprema i degustacija tradicionalnih jela Slavonije, Baranje i Srijema
15:30-18:30 Izložba OPG-a / B2B
Susret sudionika Foruma s lokalnim proizvođačima zdrave hrane i vina Slavonije, Baranje i Srijema
20:00 Večera u restoranu
3. dan / 14.12.2017.
09:00-10:00 Razgled Muzeja grada Iloka – Dvorca Odescalchi
Odlazak sudionika

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *