PIJANA ČAPLJA – DRUGO IZDANJE

 

 

I ove godine, po drugi put zaredom, zadnji vikend u travnju Brodska udruga pivara (BUP) organizirala je homebrew & craft beer party pod nazivom Pijana čaplja. Formalno u gradu, a izvan grada i gradske vreve, idealno je to mjesto za homebrew tulum.
 
Mjesto zbivanja je bila Popovića šumica kod planinarskog doma Đuro Pilar na obroncima Dilj Gore. Formalno u gradu, a izvan grada i gradske vreve, idealno je to mjesto za homebrew tulum.I ove godine kao i prošle bilo je veselo. 

 

Osim domaćih snaga iz Slavonskog broda pojavili su se i pivari iz Požege, Zagreba, Panonski pivarski sindikat iz Osijeka, a zamjetno je povećanje homebrewera iz Bosne i Hercegovine koji su nas obavijestili da se 23.6. i kod njih, u Srebreniku kod Tuzle održava homebrew party. Srebreničani (točnije Žlimfur) su na čaplju donijeli i svoj sjajni New England imperial pale ale koji su nazvali MINE IPA. Riječ je o pivskom stilu gdje je umjesto na gorčinu naglasak stavljen na voćnost hmeljeva.

 

Od predsjednika udruge brodskih pivara Dražena Dujaka Popa saznali smo da je krenuo u tržišne vode utemeljivši craft pivovaru Popster. Prvi pivski stil koji će izbaciti na tržište će biti Popster amber ale kojeg će puniti isključivo u boce i već ima dogovorenu distribuciju u sedam brodskih kafića. Odličan je bio i pilsner Cug majstor sa 6.1% alkohola pivovare Medvedgrad iz Zagreba.

 

Krešo Marić iz Daruvarrske pivovare je donio svoj odličan Woodoo koji se proizvodi u ograničenim količinama i koji sam zadnji put imao priliku degustirati u osječkoj pivnici Runda prije nekih desetak dana. Nagovaramo ga da do zime Woodoo postane standardan dio linije peti element. Odlično pivo! Svako malo Krešo Marić ugodno iznenadi. 
 
Nepar brewery iz Osijeka donijeli su svoj sjajan pale ale Ljeto u Višnjevcu, a Poljaner odličan Wit bier sa 6.0% alkohola kojeg je nazvao Witt – Ass. Treba spomenuti i Irish stout Dobrog Pantelije. Tu su još bile i za ovakvu vrstu evenata standardne pivovare Slawoner iz Požege i Bošnjak iz Sičica.

 

 

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *