NAJAVA – VINSKI MARATON NA PALIĆU

Najzabavnija vinsko-sportska manifestacija u Srbiji, Vinski maratonodržati će se po drugi put 22. rujna 2018. godine na Paliću pod sloganom „Više vinograda, više zabave!“
Biti će  održane dvije utrke – Vinska utrka na polumaratonskoj stazi (21,1 km) i utrka uživanja (10 km). Staze prolaze kroz vinograde, vinarije, salaše, a duž staza će se nalaziti brojne okrijepne stanice s vinima, ukusnim zalogajima, voćem i glazbenim programima. Kostimirani trkači će nakon istrčanih dionica nastaviti  uživati u besplatnim koncertima, gastronomskim specijalitetima, Zlatiborac pršutu, degustaciji vina i vinskim radionicama, najboljim vojvođanskim sirevima, afterparty zabavama, piknicima na salašima, ali i u zabavnim natjecanjima gde ih očekuju i brojne nagrade. Za ljubitelje vina organizirana je posebna Degustacijska zona na Velikoj terasi pored jezera, vinske radionice, vinske ture, a tu je i mali Vinski brod koji će voziti goste jezerom i na kome će se također moći degustirati vina.
Na startu ovogodišnje utrke biti će aktualna petostruka šampionka Srbije u triatlonu Vida Medić, što obećava i uzbudljiva nadmetanja na stazi. Online prijave za natjecatelje moguće su preko sajta www.vinskimaraton.rs do 15. rujna, kao i dan uoči i na sam dan pred start utrka. Na sajtu se nalazi i cjelokupan program događanja, rezervacije i prijave za svaki od pratećih sadržaja.
Iako je prošle godine po prvi put u Srbiji organizirana ovakva vrsta manifestacije, na Vinskom maratonu je sudjelovalo više od 1.000 trkača iz 12 zemalja. Ove godine interes natjecatelje je izuzetno velik, a očekuje se i mnogo veći broj sudionika iz inostranstva. Naime, svjetski poznati australski site „Rad Season“je Vinski maraton označio kao jednu od najatraktivnijih manifestacija u Srbiji koje se moraju obići, a u izboru najutjecajnijeg regionalnog vinskog magazina Vino.rs maraton je proglašen za Najbolju vinsku manifestaciju u Srbiji.
Vinski maraton se i ove godine održava u suradnji sa Parkom Palić i uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Turističke organizacije Srbije i Privredne komore Srbije

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *