KAKO SAM POSTAO VICE PRVAK CHICKEN WINGS FIGHTA

Od natjecanja u jedenju ljutog sam definitivno odustao. Prvi sam ispao na natjecanju u osječkom Fabrique beer & grillu 2017 powered by Slavonska krv i prvi sam ispao u natjecanju na Paprika festu u Lugu prošle godine powered by Volim ljuto. Doduše, prije dvije godine sam bio treći u natjecanju u izjedanju monster blaine toritilje u Hokus Okusu, ali od stare slave se ne živi. Bio sam i prvi u pivskom pub kvizu u Kanuu koncem prošle godine, ali to već spada u kategoriju pića, a ne hrane, a kviz već podrazumijeva i neke intelektualne kvalifikacije, a ne samo ono brže i više (bez jače). Trebao mi je novi izazov!

I onda sam tako surfajući netom na mobitelu vidio slijedeću objavu: „Tražimo osobu koja može pojesti najviše ‘Chicken Wingsa’. Tim povodom u subotu 16.3. organiziramo natjecanje pod nazivom ‘Chicken Wings Fight’. Pet natjecatelja će u isto vrijeme pokušati pojesti što je više moguće, a sve što pojedu plaća American bar Dollar!“. Naravno, odmah sam se prijavio i par dana poslije bio izabran među pet aspiranata na titulu šampiona chicken wings fighta.

Filip, Ivan, Nela, Tin i ja. Ispred nas se našao tanjur s ovećim brojem pilećih krilaca. Ivan je bio zasluženo najbolji, ja sam malo kaskao, a i ostatak ekipe je u konačnici sve uspio pojesti. Zanimljiv način za početak subotnje večeri.

Pratim American bar Dollar od samog početka i uvijek su se trudili biti drugačiji od standardne ugostiteljske ponude. Kako se može i pročitati na njihovim web stranicama: „Hamburgeri i steakovi su naši najbrojniji i najpopularniji ´predstavnici´. Govedina je još odavno jedan od nacionalnih simbola SAD-a kada je gurmanska kultura u pitanju, a uz većinu jela poslužujemo i pržene krumpiriće koji se tako dobro slažu uz pečeno meso. Pileći fileti, mlade salatice s mnogo različitih začina, Wrapovi i tortilje su također dio jelovnika na koji smo ponosni.“

Kada su  burgeri u pitanju u ponudi imaju Chicken sweet mustard burger – pileći file, mlada salatica, coleslaw, mustard, med, mayo, kiseli krastavci, chester, Hamburger old fashioned – mljevena junetina, mlada salatica, coleslaw, mayo, bbq, kiseli krastavci, cheese burgere, vege burger, Death by burger u tri verzije – L, XL i XXL, a specijalitet kuće je naravno American dollar burger – mljevena junetina s domaćom kobasicom, mlada salatica, coleslaw, mayo, bbq, popečak od krumpira, kiseli krastavci, sir, chips slanina.

Od steakova tu su chicken steak, ground beef steak, new york strip steak, tuna steak, rib eye, T – bone, beef steak i urgvajski rib eye.  Preporuke šefa kuhinje su shishchewup tortilja sa spicy krumprićima, gulaš od tamne pive sa mesnim okruglicama i njoki s komadićima lungića u tamnom pivu. Imaju i azijsku sekciju (ipak američka zapadna obala vrvi Azijatima), a tu spadaju yakitori ražnjići od piletine i svinjetine, pržena gyoza punja pulled porkom, i još neke druge zanimljivo dalekoistočne delicije.BBL pizza je sparavljena od tijesta od kukuruznog brašna. Na  600 grama takvog tijesta dodali su BBQ, mozzarellu, grana Padano sir, ramstek, mladu salaticu, rajčicu i prženi luk. Drugu pizzu su nazvali Route 66, a njezina je specijalnost u tome što sami birate čime ćete popuniti tijesto.

photo by Vatroslav Haramustek

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *