GASTRO MANIFESTACIJA POŽEŠKI RAŽANJ – LJUBITELJI ODOJKA NA RAŽNJU SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE!

Prvi „Požeški ražanj“, održati će se u nedjelju 23. lipnja na Stadionu NK Dinamo u Vidovcima. Cilj ove manifestacije je okupiti sve ljubitelje pečenog odojka na ražnju, poznate slavonske delicije kojom se započinje život od rođenja, prolazi kroz život raznim događanjima, slave svi važniji događaji u životu pojedinaca, obitelji, udruga, lokalne zajednice i države.

„S pečenim odojkom se i svatuje ali i ispraća osobe s ovog svijeta. Uvijek je po pečenom odojku kao deliciji bila poznata naša Slavonija, te svoje običaje ponudili smo i drugima i vrlo rado su ih mnogi prihvatili. Želimo kao organizatori ponuditi jedno natjecanje, najboljih majstora ražnja i pečenih odojaka, ali na onaj stari slavonski način, isključivo ručnog okretanja ražnja s vatrom na tlu. Očekuju se majstori pečenja s cijelog područja Slavonije, ali i šire koji će pokazati kako se priprema ova delicija“ saznajemo od organizatora, udruge Čuvari požeške baštine.

Sudjelovati će sportske udruge, udruge u kulturi, baštini i folkloru, lovačke, ribolovne i vatrogasne udruge, vinogradarske i voćarske udruge.. Poziv je upućen i  udrugama civilnog društva, moto klubovima i ostalim društvima i udrugama, restoranima i cafe barovima, turističkim seoskim imanjima, OPG-ovima, ekipama tvrtki poduzetnika i obrtnika, ali i neformalnim ekipama prijatelja i obitelji.

Stručni ocjenjivački sud donijet će odluku o najboljoj pečenki, a organizatori će najbolje nagraditi šampionskom titulom, zlatnim, srebrnim i brončanim plaketama te vrijednim nagradama. Organizator ekipama osigurava prostor za natjecanje i drva za vatru, a ekipe sa sobom donose odojka na ražnju za ručno pečenje.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: pozeska.kronika@gmail.com ili mobitel 098/464-174.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *