UZ REKORDNE BROJKE, OVOG SE VIKENDA ODRŽAVA ŠESTI FESTIVAL WINEOS

PR OBJAVA; UDRUGA DEKANTER, PHOTO BY DENIS DESPOT

Predstojećeg vikenda, 10. i 11. siječnja, u dvorani Gradski vrt održat će se šesto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS. Ovogodišnji će WineOS ponuditi razne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje, većeg izložbenog prostora, više izlagača, kulinarskog showa i ukupno 14 edukativnih radionica.

“Iako smo ove godine stavili naglasak na spajanje proizvođača i distributera, WineOS će i ove godine biti iznimno zanimljiv posjetiteljima. Sukladno brojnim upitima, ovom prilikom želim naglasiti da ulaznica ima dovoljno za sve koji žele doći, a prodavat će se na ulazu u dvoranu Gradski vrt. Cijena dnevne ulaznice je 80 kuna, dok se čaše mogu kaucirati za 20 kuna”, rekao je idejni začetnik festivala Vinko Ručević.

WineOS će biti održan na ukupno 1900 četvornih metara dvorane Gradski vrt. Na 90 izlagačkih mjesta publici će se predstaviti više od 110 proizvođača vina, delicija, slastica i piva. Događaj će pratiti više od stotinu akreditiranih novinara, odnosno preko 50 redakcija iz četiri države.

“Vino je zamašnjak kvalitetnog razvoja turizma i nadogradnje turističke ponude u cijelom svijetu. Uz ovakav festival, ali i sve druge događaje koje možemo posjetiti tijekom cijele godine, turizam u našoj županiji ima priliku postati još značajniji čimbenik”, rekla je pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko – baranjske županije Tatjana Roth.

Sličnu je poruku prenijela i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Anamarija Matić – Kardoš koja je naglasila kako je gradska uprava od početka prepoznala potencijal ove manifestacije. “Već pet godina svesrdno podržavamo WineOS i iznimno mi je drago što on i dalje raste. Ovakav događaj, posebno u ovo doba godine, privlači velik broj ljudi u goste i doprinosi razvoju turizma”, istaknula je.

Odličnu popunjenost smještajnih kapaciteta u Osijeku i okolici potvrdili su predstavnici lokalnih turističkih institucija. “Broj noćenja u Osijeku i dalje raste iz godine u godinu, a WineOS svakako daje svoj obol u inače slabo posjećenom vikendu na početku godine”, rekao je direktor Turističke zajednice Osijeka Saša Uranjek. “WineOS značajno doprinosi razvoju vinskog turizma u našoj županiji, izravno, ali i neizravno kroz edukaciju i animiranje lokalnih gostiju i onih koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja”, istaknuo je zamjenik direktorice županijske Turističke zajednice Mislav Matišić.

Budući da je novi format WineOS-a različit od dosadašnjih, u organizaciju se u vidu pokrovitelja uključila i tvrtka Osječki sajam. “Vrlo rado smo odgovorili na poziv organizatora da se uključimo u ovu sjajnu vinsku priču. Vjerujem da možemo i neke stvari naučiti jedni od drugih”, rekao je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

Dvanaest edukativnih radionica, koje organizira i vodi poznati vinski pisac i bloger Željko Garmaz, popunjene su gotovo do posljednjeg mjesta, a velik je broj zainteresiranih i za dvije pivske radionice koje će voditi predstavnici udruge Panonski pivarski sindikat. Svi zainteresirani mogu na službenoj stranici festivala wineos.biz provjeriti na kojim radionicama još ima mjesta.

Jedan od značajnih noviteta je kulinarski show koji će se oba dana odvijati na glavnoj pozornici u dvorani. Voditelj tog programa Tomica Đukić, inače glavni chef Hotela Osijek i hrvatske nogometne reprezentacije, najavio je kako će četiri vrhunska kuhara tijekom dva dana pripremati razne specijalitete uz poseban naglasak na domaćim namirnicama. “Ovaj show smatram samo početkom jedne dobre priče koja će obogatiti WineOS, ali očekujem da će u budućnosti proširiti i na druge turističke manifestacije u Osijeku i okolici”, zaključio je Đukić.

Organizatori su najavili kako su za sve posjetitelje i uzvanike pripremili pogodnosti vezane uz javni prijevoz. Tako će se tvrtka Osječki taxi pobrinuti za prijevoz gostiju i novinara, dok je servis Bolt, koji je od nedavno dostupan i u Osijeku, priredio posebnu akciju s popustima za postojeće i nove korisnike.

Ulaznice za festival stoje 80 kuna te će ih posjetitelji moći kupiti na ulazu u dvoranu Gradski vrt. Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat, a više informacija možete pronaći na Facebooku i službenoj internetskoj stranici WineOS-a.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *