PJENUŠAVI ERDUTSKI DORUČAK U VINOGRADU

Pjenušavi doručak i ove godine stiže u Erdut!  Održat će se u  subotu, 11.09.2021. u 10h, u lijepom vinogradu obitelji Siber, na adresi Cesta Svetog Martina, Erdut. Ovaj je doručak dio već renomiranog projekta Wine&Bike Tour Erdut koji se održava od 2014.

Cilj pjenušavog erdutskoga doručka je okupiti vinare i kupce na neobaveznom, ugodnom druženjem uz mjehuriće i slavonske specijalitete – na njihovoj destinaciji. Doručak će biti pravi slavonski – hedonistički, s domaćim specijalitetima, pripremit će ga i poslužiti učenici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek. Tim aktivnostima promoviraju se ugostiteljska zanimanja, znanja i vještine učenika, kroz dva projekta koja provodi RCK Ugostiteljsko-turističke škole VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti i VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Led osigurava tvrtka  IceProduct Osijek.“ Partner događaja je TZ Osječko-baranske županije, organizator manifestacije Wine & Bike Tour Erdut,  u sklopu koje se održava Pjenušavi erdutski doručak u vinogradu.

Pjenušava vina točit će se na početku događaja uz slavonski doručak, a u 13h na programu je „En primeur vrhunskih erdutskih vina“ uz vina i vinare Siber, Brzica, Antunović, Erdutski vinogradi, Royal Hill –  svaki će vinar ponuditi  premijeru jednog novog vina ili velikog vina po vlastitom izboru.

Program Pjenušavog erdutskog doručka:

  9h30  – dolazak gostiju

10h00 – pjenušci dobrodošlice

10h15 – otvorenje, pozdrav i uvodna priča o pjenušcima

10h30 –  doručak u vinogradu uz glazbu

13h00  – erdutski »En primeur«

14h00  – završetak događaja

Cijena Pjenušavog erdutskog doručka: 50kn

Adresa: Cesta Svetog Martina (koordinate 45°31’09.1″N 19°02’50.5″).

Obavezne rezervacije na:   https://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut2021

Nakon Doručka, gosti mogu otići na ručak u obližnje restorane u Erdutu, Aljmašu, Dalju (uz vlastite rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/podrumima vinara  koji sudjeluju na doručku i na Danu otvorenih podruma, do 18h.

Poziv na cijelu manifestaciju uputila je i direktorica TZ OBŽ, Ivana Jurić:  »Wine & Bike Tour Erdut« je manifestacija koja već osmu godinu privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to svečanost kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. Ovogodišnji Wine & Bike održava se od 10. do 11. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogat dramski i glazbeni program;  biciklističko – vinske utrke, vođene vinske degustacije i dani otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Dodatna atrakcija je koncert Natalie Dizdar u vinariji Erdutski vinogradi.  Više na: https://www.facebook.com/WineBikeTourErdut

Na Pjenušavi doručak ponesite svoje dekice, neku dobru knjigu, odjenite ugodnu odjeću i puno dobre voljeJ. Opustite se u jesenjim bojama prelijepog vinograda Siber, upoznatje nova vina, družite se na otvorenom uz dobru glazbu. Uz svoje objave na društvenim mrežama, molimo napišite #sparklingbreakfastErdut #pjenušavidoručakErdut i tagirajte organizatiore Visit Baranja Srijem / Salon of Sparkling Wines.

PR Zlatne riječi

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *