U subotu se na izletištu Stari Brestovac održava 4. otvoreno prvenstvo u roštiljanju “Grill Slavonica”

Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Izletište Stari Brestovac i Tjednik KRONIKA požeško-slavonska i organiziraju po četvrti puta zanimljivu i vrlo rado prihvaćenu gastro manifestaciju, 4. „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica“ na Izletištu Stari Brestovac (subota) 30. travnja. Pokroviteljstva su se prihvatili Općina Brestovac, Grad Požega, TZ Zlatni Papuk, a manifestaciju podržavaju i drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

Organizatori naglašavaju: “ovakve manifestacije održavaju se u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, jako su dobro posjećene i medijski popraćene, te su u svakom slučaju turistički događaj i mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja. Kako smo na dosadašnjim natjecanjima imali preko 150 ekipa natjecatelja iz naše i susjednih županija, sa šireg područja Slavonije, svakako očekujemo i ove godine brojne ekipe i sa šireg područja Hrvatske.”

Ekipe koje se sastoje od najmanje 4 do 8 osoba trebaju donijeti roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja a organizator osigurava četiri vrsta mesa za pripremu ćevapa, pljeskavica, vratnog kotleta i ražnjića, ukupno tri kg mesne sirovine, te ugljen za roštilj. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipa će ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje. Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja, te najbolju prezentaciju. Pobjednici “Grill Slavonice” plasiraju se na dalje natjecanje Državno prvenstvo u roštiljanju.

    1400  okupljanje ekipa, zaduženje mesa, priređivanje marinade i mješavine mesa

    1500  početak roštiljanja mesa, uređenje i garniranje roštiljanog mesa na pladnjeve,

    1700   ocjenjivanje kvalitete roštilja i objed za ekipe, njihove goste i posjetitelje

    1800  proglašenje pobjednika a u nastavku zabava uz tamburaše.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *