NOVI WINEOS DONOSI NAJVIŠE RADIONICA DOSAD

Bliži se Nova godina, a nakon nje i pravi mamac za istinske hedoniste – WineOS. Osmo izdanje sajma vina, delicija i ugodnog življenja 13. i 14. siječnja 2023. u dvorani Gradski vrt ponovno će posjetiteljima ponuditi brojne zanimljive sadržaje i, ono što je najvažnije, uživanje u najboljim vinima i delicijama istoka Hrvatske i gostiju iz drugih dijelova Lijepe naše te inozemstva. Jedan od najvećih mamaca za brojne ljubitelje vina i ovaj će put biti vinske radionice u organizaciji poznatog vinskog autora Željka Garmaza.

Kada govorimo o popularnim vinskim pričama, koje redovito privlače goste na WineOS, svakako je najveći novitet to što će od sljedeće godine radionica biti još više te će se odvijati kroz tri dana, 12., 13. i 14. siječnja. Tako nas toga četvrtka, petka i subote očekuje ukupno jedanaest vrhunskih radionica s nikad zanimljivijim, ekskluzivnijim i privlačnijim temama, vinarima i vinima.

Prvi dan, četvrtak 12. siječnja, donosi nam tri teme. U 15 sati predstavnici Belja, jedne od najvećih i najznačajnijih vinarija istoka Hrvatske, priredit će vremeplov u vinsku prošlost. Dakako, riječ je o degustaciji arhivskih vina uz zanimljive priče koje prate njihov nastanak. Od 16 sati i 30 minuta sommelier Klaudio Jurčić, koji se otisnuo u proizvođačke vode, govorit će o svojim prijateljstvima s vinarima uz degustaciju njegovih vina. Posljednja radionica dana, koja počinje u 18 sati, također je poslastica i mamac za sve istinske ljubitelje vina. Iznimno poznati mađarski vinar iz Vilanyja Attila Gere predstavit će vertikalu svoje crne kupaže s položaja Kopar.

U petak, 13. siječnja, na rasporedu su četiri radionice, a program u 13 sati otvara Gianfranco Kozlović s vertikalom svojih malvazija. U 14 sati i 30 minuta posjetitelji će imati priliku upoznati se s još jednim Istrijanom, Brunom Trapanom i njegovim Uroborosom, odnosno odležanom malvazijom. Nakon Istre, od 16 sati selimo se na Frušku goru do vinarije Erdevik koja će prezentirati vertikalu svog nagrađivanog chardonnaya Omnibus Lector. Za kraj dana, od 17 sati i 30 minuta, ostavili smo priču o selu Umčani iz vrgoračkog kraja i braći Gašpar.

Subota 14. siječnja ponovno donosi četiri vrhunske radionice. U 13 sati gosti će imati prigodu upoznati se s vrhunskim pošipima iz hrvatske vinarije poznatog Mikea Grgicha. Sat i pol kasnije na rasporedu je priča o širenju vinarije Galić u Dalmaciju te upoznavanju „,morskog ega“ Joze Galića. U 16 sati očekuje nas još jedan mamac za ljubitelje posebnih i drugačijih vina – radionica kadarki iz podruma Oszkára Maurera. Kraj programa posvećen je hercegovačkoj vinariji Nuić i tamošnjoj autohtonoj sorti trnjak.

Na kraju napomenimo da se ulaznice mogu kupiti samo u pretprodaji u vinoteci Viniti. Prijave se mogu napraviti na e-mail wineos.festival@gmail.com, ili putem telefona na broj 098/1747-108. Cijena pojedinačnih ulaznica je 150 ili 200 kuna (ovisno o radionici), dok dnevni paketi stoje 500 kuna svaki. Za svaku radionicu je dostupno po 20 ulaznica, stoga svi koji žele doživjeti neku od ovih priča trebaju požuriti i što prije se javiti te rezervirati svoje mjesto. Više informacija o radionicama možete pronaći na internetskoj stranici WineOS-a (http://wineos.info/opsirnije-o-radionicama/).

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *