U SKLOPU NOVOGRADIŠKOG SAJMA ODRŽAN I PRVI SAJAM UČENIČKIH ZADRUGA U RH

Prvi vikend u svibnju u Novoj Gradišci održano je čak četiri sajma u organizaciji udruge Novogradiški sajam na čijem čelu se nalazi gospodin Slavko Sremac. Šesti poljoprivredno obrtnički sajam održavao se paralelno sa šesti NG flora festom, trećim međunarodnim NG wine festom, te prvim školskim sajmom – sajmom učeničkih zadruga iz Brodsko – posavske i susjednih županija. Ovi sajmovi su se održavali pod pokroviteljstvom ministarstva poljoprivrede, ministarstva obrazovanja i sporta, te ministarstva turizma.

Kako napominje gospodin Slavko Sremac cilj održavanja čak četiri sajma u jednom danu je pozicionirati Novu Gradišku kao važno sajamsko središte i privući različite profile posjetitelja. Pionirski pothvat udruge Novogradiški sajam jest i činjenica da su organizirali prvi sajam učeničkih zadruga u Republici Hrvatskoj. Osim samog prodajnog dijela cilj sajma jest i omogućavanje novih poslovnih kontakata i razmjena iskustava.

Intencija Flora festa je pak potaknuti posjetitelje na uređenje svojih dvorišta, balkona i okućnica, promovirati kulturu uređenja životne okoline, te promovirati ujedno i domicilne cvjećare i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom cvijeća, te ukrasnog i ljekovitog bilja.

Po prvi puta je kroz sajam učeničkih zadruga on usmjeren i prema prezentaciji poduzetničkih vještina onih na kojima svijet ostaje – naših mališana i njihovih mentora.

Ova četiri sajma otvorena su u petak, 05. svibnja u prijepodnevnim satima uz raznovrstan i bogat glazbeno – zabavni program i pozdravni govor državnog tajnika u ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka, a uz odlično proljetno vrijeme sajam se nastavio i sljedećeg dana u subotu.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *