OPETOVANI TRIJUMF BARANJSKIH VINARA NA NG WINE FESTU

Na ovogodišnje, treće po redu međunarodno ocjenjivanje vina „Zlatni trs“ pristiglo je 106 uzoraka vina,  što je više uzoraka nego prethodne godine. Iz godine u godinu „Zlatni trs“ postaje sve relevantnije vinsko ocjenjivanje kako u nacionalnim, tako i u regionalnim okvirima jer osim vina iz Hrvatske na natjecanje su pristigli i uzorci vina iz brojnih drugih država – Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Belgije, BIH, Srbije, Italije i Austrije.

Ocjenjivanje je upriličeno 02. svibnja, tri dana prije samog NG Wine festa na kojem je održana i svečana dodjela odličja, te promenadno kušanje nagrađenih vina

Stručna ocjenjivačka komisija koju su činili Drago Razumović, Gordan Šurlan, Josip Mesić, Martin Grozdanović, Mirko Bogunović, Pero Živković kao članovi i Marija Milašin kao predsjednica uspješno je obavila svoju zadaću ocijenivši sve uzorke vina pristigle na ocjenjivanje na temelju njihova izgleda, mirisa i okusa.

Šampionom u kategoriji bijelih vina proglašena je graševina Gerštmajer, u kategoriji crnih vina titulu šampiona odnio je Cuvée vinarije Josić, šampion autohtonih vina je škrlet vinarije Mikša, Iločki podrumi su dobili nagradu za najbolji rosé i najbolji pjenušac, a OPG Berry za najbolje desertno vino. Nagradu za najbolji dizajn dobio je Obiteljski podrum Zajec, a titulu šampiona cijele izložbe osvojila je izborna berba prosušenih bobica graševine vinarije Svijetli dvori iz Karanca. Od osam nagrada njih četiri (uključujući i onu najvažniju) otišlo je u Baranju, a to je najbolji dokaz opetovanog trijumfa baranjskih vinara na NG wine festu.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *