DAN OTVORENIH VRATA KUĆE BILJKINOG OCA

U sklopu ovogodišnjeg baranjskog Paprikafesta najbolja tradicijska kuća u Hrvatskoj – Kuća biljkinog oca u Lugu otvara svoja vrata svim posjetiteljima. Evo što su pripremili:

„Godinu dana stariji i bogatiji za titulu Najbolje tradicijske kuće u Hrvatskoj, otvaramo i ove godine svoja vrata svim znatiželjnim posjetiteljima Paprikafesta. Nedjeljno popodne iskoristite za dolazak u Lug kako biste se opskrbili zalihama mljevene paprike, kušali neke od specijaliteta, ali i posjetili našu kuću staru samo 119 godina. Prošetajte kroz najljepša razdoblja prošlog stoljeća uživajući u namještaju koji priča priču. Nakon što ste obišli unutrašnjost kuće, u vanjskom dijelu čeka vas bogat program. U 12 sati otvaramo i službeno naša vrata, a od 14h možete očekivati i ostatak našeg programa. 

Za glazbu zadužen je DJ Vladimir Božić koji je dobro poznat osječkoj sceni koji će nam puštati sve od chill do plesne house glazbe, a bokovi će se još lakše rasplesati uz čašicu vina iz Podruma Szabo koji će nam predstaviti svoju kolekciju vina i motivirati vas da posjetite i njihove podrume u sklopu obilaska Baranje. Za degustaciju lokalnih proizvoda zaslužni su Plodovi.hr, portal koji nam omogućuje da u rekordnom roku na prag dobijemo proizvode OPG-ovaca iz cijele Hrvatske. Od prehrambenih proizvoda tu je i med Patuljaka s Goldberga koji, osim što se bave pčelama, grade im i stanište sadeći šume. 

Iz Osijeka nam dolazi Udruga PLANTaža koja je početkom mjeseca održala festival održivosti Plantida, a naš program obogatit će bogatim sadržajem. Svakako posjetite i njihov štand na kojem ćete pronaći majice i cekere s motivima ilustracija s najstarije osječke tramvajske stanice koju svake godine krasi neka nova ilustracija, a ove godine to je ilustracija Dore Kralik. Nadalje, tu je i Urbani vodič Osijekom na kojem je i moja malenkost radila, a ipak najzaslužniji za realizaciju je Yellow Yuri koji je ilustrirao vodič koji ćete zasigurno htjeti imati za sebe ili za svoje goste. Poznati su (smo) i po radionicama koje održavamo za sve naraštaje tako da će nas Dubravka podučiti kako izraditi makrame (u 16h) te tajne tehnike moleraja. Za mlađe tu su radionice izrade seed bombsa i hranilica za ptice. Uz njihov štand bit će i mini buvljak gdje ćete možda pronaći baš nešto za sebe i tako se priključiti trendu održive mode. 

U sajamskom dijelu očekuju vas proizvodi od drveta Knot Woodworks iza kojeg stoji kipar Josip Balić, nakit inspiriran prirodom brenda Verbena handmades te  studentice završne godine studija likovne kulture Klaudije i Karmele koje će vam prezentirati svoje radove. 

Pripremamo vam i malo iznenađenje: prvi put otvaramo vrata i prostorije za druženje (nekoć štale) koju je osmislio Studio Nedogled spojivši moderni dizajn i tradicionalne materijale i vrstu gradnje. Uskoro ćemo i formalno otvoriti vrata i tako vam, osim odmora, pružiti i mogućnost zabave u jedinstvenom ambijentu. 

Uđite slobodno, ne grizemo! Čekamo vas nestrpljivo!“, poručuju iz Kuće biljkinog oca.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *