PEDESETI ROĐENDAN LEGENDARNE TIMBERLAND „ŽUTE ČIZME“ PROSLAVLJEN I U OSJEČKOM MALLU

Sredinom rujna Timberland je otvorio svoju trgovinu  u Osijeku. Mogli bismo reći – konačno! Riječ je ne samo o prvoj Timberland prodavaonici u Slavoniji, već i o prvoj poslovnici u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj istočno od Zagreba.

Tako danas Timberland u Lijepoj našoj ima sveukupno osam prodajnih mjesta. Uz četiri zagrebačke prodavaonice tu su i one u Rijeci, Zadru, Splitu, te Osijeku. I prije je Slavoncima & Baranjcima Timberland bio dostupan preko web shopa, a sada svi poklonici ove kultne robne na sjeveroistoku RH mogu osobno doći u trgovinu i probati artikle koji ih zanimaju prije same kupovine.

Trgovina u Osijeku otvorena je godinu dana nakon pokretanja nove globalne marketinške kampanje pod sloganom „Built for the bold – Stvoren za odvažne“, koja podrazumijeva i veću dostupnost kupcima između ostaloga i putem širenja prodajne mreže. Cilj ove kampanje je okupiti globalnu mrežu kreatora promjena da nas podsjete da budućnost pripada onima koji prigrle svoju hrabrost ili kako to stara latinska poslovica kaže: „Qui audet adipiscitur! – Tko se usuđuje, pobjeđuje!“

Built for the bold je poziv kreativcima i avanturistima diljem globusa da rade naporno, žive sa strašću, ponašaju se odvažno i vjeruju u svoj potencijal da mogu usmjeriti svijet prema nečem boljem. Ambasadori ove kampanje su primjerice i keramičar Shino Takeda, te pisac i svjetski putnik Marc Yeh. Pristup ovoj kampanji je istodobno i globalan i hiper lokaliziran, s ciljem da se korisnici s brandom Timberland susretnu i u gradovima u kojima žive. U svjetlu tog pristupa treba gledati i na otvorenje ove trgovine u Osijeku.

U ovoj kampanji predstavljeni su i neki novi, inovativni koncepti kao što je GreenStride ili Turbo hiker, ali ne treba zaboraviti niti činjenicu da ove godine Timberland slavi i okrugli, pedeseti rođendan legendarne „žute čizme“ koja je ovaj brand i proslavila, te učinila globalno poznatim. U ovoj slavljeničkoj godini žuta čizma je zabljesnula i u raznim drugim bojama.

Povodom pola stoljeća Timberlanda i otvaranja osječke poslovnice u četvrtak, 30. studenoga održan je zanimljiv event koji je moderirala modna stilistica i glavna urednica Modnog almanaha Alma Premerl Zoko. Uz predstavljanje zimske kolekcije okupljeni su imali priliku poslušati priču o ekologiji, održivosti i načinu kako nastaje ovaj brand.

Osnivač Timberlanda je Nathan Swartz, koji je imigrirao u SAD iz Ruskog Carstva. Ova kompanija je među prvima prihvatila modele društveno odgovornog i održivog poslovanja, pa je tako još prije više od tridesetak godina omogućila zaposlenicima da uzmu tjedan dana plaćenog dopusta kako bi se mogli angažirati u lokalnim volonterskim projektima. Kada je industrija obuće i odjeće u pitanju lider su u korištenju recikliranih, organskih ili prirodno obnovljivih materijala, a njihova vizija je biti najveći i najodrživiji lifestyle brand na Zemlji.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *