Vizažistica Ivona Blažević otkriva sedam koraka do savršenog proljetnog make up-a!

Sad je pravo vrijeme za inventuru sadržaja vaše kozmetičke torbice u koju ćete ubaciti laganije teksture proizvoda i pastelne boje. Koji su make up trendovi i kako licu dati svježinu? Na ovo nam je pitanje odgovor dala vizažistica Ivona Blažević iz Vinkovaca koja je u sklopu projekta Ženski vikend Hrvatskom održala make up radionicu dajući savjete kako postići lagan proljetni total look.

“Prvi korak ka savršenom proljetnom makeup-u je priprema i hidratacija kože, pogotovo nakon zimskih mjeseci. Ovisno o tipu kože njegujte se kvalitetnim proizvodima, a koža će vam zahvaliti svježinom i lakšim upijanjem make up-a.  Isto tako ne zaboravite nakon napornog radnog dana lice temeljito očistiti pomažući mu da se regenerira tijekom sna” – rekla je prije početka šminkanja. Njezin prvi korak u prozračnom proljetnom make up-u je bila upotreba primera Pro base Moisturising primer s vitaminom A&E MUA Make Up Academy za suhu, odnosno Oil free primer za masnu kožu. Nanošenjem primera stvorena je odlična podloga za drugi korak.

Ivonin drugi korak odnosio se na oblikovanje obrva i nanošenje laganih nude nijansi sjenila. ” Kako bi završni korak nanošenja pudera bio što laganiji potrebno je lijepo našminkati oči. Zato je moj drugi korak  odabir pravilne olovke ili gela u boji za vaš tip obrva. Ako su obrve punije dovoljno ih je malo učvrstiti s odgovarajućim gelom ili popuniti s odgovarajućom olovkom kako bi se popunile i ispravile sve nepravilnosti. Neka naglasak ostane na prirodom izgledu obrva’- dodaje vizažistica.

Treći korak je nanošenje primera na kapke koji su skloni razmazivanju kako bi se mogla aplicirati tekuća olovka za oči od kojih su njezini favoriti Intense Color Liquid Eyeliner Mua Makeup Academy u boji Russet i Nocturnal. Nakon njih se nanosi maskara u istoj boji tekuće olovke.  Kad je gornji dio lica u potpunosti uređen, vrijeme je za četvrti korak- nanošenje pudera u skladu s podtonom kože. Tekući puder lagane teksture je pravi izbor jer on lagano prekriva sjaj lica, ne zatvarajući pore. Go for glow and brightness, not coverage je odličan izbor, kako je napomenula Ivona, pokazujući dva načina nanošenja pudera – četkicom za tekući puder ili spužvicom u obliku jajeta.

“Sad je lice dobilo svježinu, a svi nedostaci su skriveni, pa je vrijeme za ‘final touch'” kaže Ivona koja je u rukama imala još dva proizvoda. Prvi je bio korektor kojeg je stavila samo na unutarnji dio lica, napominjući kako je u toplim mjesecima potrebno izbjegavati teški make up uključujući i korektore, a drugi tekuće kremasto rumenilo. U čestom koraku u fokus je stavila Mua Makeup Academy u boji Peach Puff i Dusky Rose rumenilo pokazujući jednostavnu aplikaciju proizvoda. Na sredinu jagodica, s laganim ‘izvlačenjem prema van’ lagano je utapkala proizvod prstima, finalizirajući mekim kistom.

U samo nekoliko minuta postignut je svjež proljetni look, a kako bi on bio potpun, Ivona je otkrila i sedmi korak proljetnog make upa. Iznad rumenila je stavila  malo highlightera za završni glow efekt a na usne kremasti ruž u boji proljetnog cvijeća.

foto: Nikola Zoko 

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *