OVAJ VIKEND OČEKUJE NAS NOVO IZDANJE BARANJSKOG VINATLONA

Točno u sredini Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije, kad ste već posjetili Valpovo i Osijek, Draž i Kamenac, neka vas vinske ceste dovedu do Općine Kneževi Vinogradi gdje 7. lipnja počinje ovogodišnji vinski spektakl – Vinatlon 2024.

U Starom podrumu Vina Belje, u petak od 19:00 sati održat će se svečana dodjela diploma i proglasiti Šampioni Dunava za ovu godinu, a već od 19:30 sati posjetitelje čeka najduži vinski stol ( ako ne na svijetu, onda barem najduži koji ste vidjeli) gdje će uz glazbeni program iznenađenja posjetitelji moći kušati sva ocijenjena vina.

Šampione su birali vrhunski vinski stručnjaci iz pet država uz podršku Fakulteta za agrobiotehničke znanosti u Osijeku, a u organizaciji Udruge vinogradara Baranje Zmajevac. Posebnu nagradu ove godine Novinarsku Graševinu dodijelit će novinari redakcija s područja naše županije – jer tko bolje poznaje vino od samih domaćina i tko ga bolje može opisati i promovirati od naših novinara.

U subotu, 8. lipnja Vinatlon se iz Kneževih Vinograda seli u Zmajevac, gdje će u Reformatorskom surduku dominirati zlatna, roza i crvena boja i to u vinskim čašama posjetitelja, a za one kojima kušanje vina ne donosi dovoljno adrenalina organizatori su pripremili i zabavne igre.

“Startamo u 17:00 sati sa sajmom, glazbenim programom, radionicom slikanja s vinom, vinskim radionicama, Baranjskim dekanterima i Baranjskom Graševinom. U isto vrijeme i na istom mjestu kreću ovogodišnje vinske igre. Okušajte se u špricaboci i winepongu bez obzira na to jeste li kada čuli i probali koju od ovih igara. Uprava tako bude i najzanimljivije. Za ljubitelje vježbi snage tu je i svima poznati Bačvatlon – gdje će se natjecati dvije po dvije dvočlane ekipe u guranju bačvi uzbrdo sve dok ne dobijemo konačnog osvajača većih količina najboljeg baranjskog vina. Prijaviti se možete i kad stignete u Zmajevac, no možda je najsigurnije svoje ekipe prijaviti unaprijed na mail:  vinotekazmajevac@gmail.com. 

I nakon radionica i igara, kad se atmosfera već dobro zagrije, a sunce krene put zapada, na glazbenu scenu izlazi „La diva“ legenda hrvatske glazbene scene Zorica Konđa. Nakon dame jedinstvenog glasa, vrlo hrabro, jer zna da ga publika već godinama iščekuje, na istu scenu stupa autor najvećeg hita u ovom stoljeću “Ko te ima taj te nema” Bane Krstić u pratnji svog Garavog sokaka.

Niz informacija koje smo vam upravo otkrili najbolja su pozivnica da i drugi vikend u lipnju provedete u Baranji, a kako bi opušteno uživali u subotnjem Vinatlonu, za vas smo pripremili i mogućnost prijevoza vinskim autobusom o čemu, kao i o rezervaciji kotizacija više možete saznati na ovoj poveznici.

Naoružajte se dobrim raspoloženjem jer ono se u baranjskim surducima smatra obveznom opremom. Vidimo se na Vinatlonu!” poručuju organizatori Vinatlona.


About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *