5. Srijemski Pjenušavi doručak u vinogradu zove na hedonističko druženje uz mjehuriće, domaće specijalitete, glazbu – i slikanje pod stoljetnim orahom!  

U subotu 6.07.2024. u kušaonici Vina Papak Ilok, na najistočnijem vinogradarskom položaju Radoš, održat će se 5. Srijemski pjenušavi doručak u vinogradu u organizaciji TZ Vukovarsko-srijemske županije. Nakon prošlogodišnjeg jesenskog izdanja, upriličenog uz blagdan Sv. Martina, srijemski se doručak vraća u svoj prvi, ljetni termin.

Subotnji program započinje prijepodnevnim kušanjem pjenušavih vina s bogatim srijemskim doručkom koji priprema hotel Dunav (10:00-12:00), uz pop i rock glazbu sastava „Dva i pol muškarca“. Novost u programu je mini radionica u 12:15  pod nazivom „Slatko i plavo“- slijepo kušanje srijemskih traminaca i francuskih plavih sireva, za koju treba posebna rezervacija jer je broj polaznika ograničen.

U 13:00 je dio programa nazvan “En primeur Srijem”, predstavljanje mladih vina ili novih berbi na tržištu, vinarija sudionica na Srijemskom pjenušavom doručku. Svoj su dolazak, uz domaćina, vinariju Papak, potvrdile vinarije Trs, Buhač, Izvori života – Ilok (Zelenika), Čobanković i Kast. Tijekom doručka, za ljubitelje slikanja, održat će se radionica slikanja Feel good & Paint, prema ideje gđe Majde Jakše, direktorice TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Sa željom da događaj sačuva svoju posebnost u vinsko-hedonističko-ladanjskom okruženju, pozivamo vas da nam se pridružite i rezervirate na vrijeme svoje mjesto pod stoljetnim orahom gdje vrijeme staje, a trenutci uživanja ostaju dugo u sjećanju.

Rezervacije mjesta i uplata kotizacije: info.vinapapak@gmail.com, više informacija: visit@srijem-slavonija.eu   

Foto: Julio Frangen

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *