DOMIN WINE & STEAK HOUSE OSIJEK


Osijek je konačno dobio pravi wine & steak house i nalazi se između Reisnerove i Gundulićeve ulice,  u ulici Svete Ane na kućnom broju 84. Riječ je o restoranu sa dugogodišnjom tradicijom. Prateći suvremene gastronomske trendove odlučili su se na rebranding i od prvoga lipnja posjetiteljima nude novu,wine & steak koncepciju.

O razlozima rebrandinga voditelj marketinga i chef restorana Josip Domin je rekao:

Prateći  gastronomsku scenu i radeći po restoranima na jadranskoj obali i hotelskim restoranima u Osijeku uvidio sam da ne postoji restoran sa sličnom koncepcijom u Slavoniji i Baranji, a istodobno sam bio uvjeren da postoji potencijal za afirmaciju ugostiteljskoga objekta takvoga profila u Osijeku. Htio sam napraviti jedan koncepcijski iskorak i kvalitativno diferencirati naš obiteljski restoran od ostalih restorana u Osijeku i ponuditi gostima nešto različito od standardne restoranske ponude.

Po zanimanju sam turističko hotelijerski komercijalist. Po nastavnom kurikulumu TH komercijalist tijekom školovanja stječe temeljito znanje za poslove nabave i prodaje turističkih usluga, te stručno-teorijsko znanje i vještine iz tehnologije struke (kuhara, konobara, slastičara) potrebno za organizaciju rada u kuhinji i restoranu, za poslove banket-manadžera, osmišljavanje i promidžbu nacionalnih jela, te za prezentaciju ugostiteljske ponude na tržištu.

Sve ono što sam učio u teoriji želim primijeniti i u praksi, znači i spravljanje jela i njihovu prezentaciju na tržištu. DOMIN je obiteljska tvrtka koja objedinjuje caffe bar, prenoćište i restoran i u vlasništvu je mojih roditelja, a u njoj radi cijela obitelj uključujući sestru Paulinu i brata Ivana. 
Josip & Paulina Domin                                  Ivan Domin
Meni je povjeren restoran, a tu sam dobio odriješene ruke! Praveći jelovnik naglasak sam stavio na steakove i recimo to tako kvalitetna mesna jela. Tako da osim samih steakova imamo i steak pizzu i steak sendvič, te steak salatu. Ništa ne zamrzavamo. Sve se nabavlja svježe! Povrće je sa lokalnih slavonsko baranjskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a meso je isključivo sa hrvatskih farmi. Priloge uz sva jela gost bira po vlastitoj želji i to se ne naplaćuje dodatno.
Od samih steakova u ponudi su T – bone steak, Rib eye steak, Ramsteak i Steak fondue. Steak fondue kulinarska je inovacija Josipa Domina; riječ je o Rib eye steaku na žaru serviranim zajedno sa tradicionalnim švicarskim jelom fondue koje svoje korijene vuče iz osamnaestoga stoljeća, iz kantona Neuchatel. Standardni fondue sadrži  kruh koji se umače u  najmanje dvije vrste sira koji su na umjerenoj temperaturi otopljeni u vinu. Nakon što se steak ispeče na žaru stavlja se u umak od sira. Uz to ide i  Rosti prilog koji sadrži krumpir, začine i slaninu!
photo by Andrea Krivak (https://www.geeketa.co/) 
Što se vina tiče, osim vina Kutjeva d.d. i vina Belje u ponudi imaju i izvrsna vina Domagoja Buhača iz Iloka.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *