HAMBURGILLA – NOVI BURGER BAR U OSIJEKU

Osijek je odnedavno bogatiji za još jedno mjesto gdje se može pojesti odličan burger. Na adresi Kralja Petra Svačića 7a koncem studenog se otvorio fast food Hamburgilla. U svojoj ponudi su stavili naglasak na burgere, ali osim njih svima željnima dobrog zalogaja nude i hot dogove, sendviče, te tostove.

U ponudi je zasad četiri vrste burgera koji su nazvani po gradovima u SADu – Chicago, Atlanta, Boston i Las Vegas. U sve burgere ide sto posto junetina koju nabavljaju u mesnici Bođirković koja se nalazi tik uz Hamburgillu. Lanac mesnica Bođirković iz Borova poznat je po kvaliteti svojih proizvoda od junetine. Svi hamburgeri dolaze u brioche pecivima (francuski slatki kruh) koje nabavljaju od partnera iz Zagreba koji opskrbljuje i poznati lanac hamburgerdžinica Submarine burger.

Chicago burger se sastoji od junećeg mesa sa primjesama ketchupa, luka, rajčice, zelene salate, a sve se to nalazi između dvije polutke brioche peciva. Atlanta burger osim junetine sadrži i senf, ketchup, luk, sir, kisele krastavce i rajčicu. Boston burger objedinjuje brioche pecivo, meso, ketchup,  majonezu, luk, svježe krastavce, rajčicu, te za razliku od drugih burgera i senf. Las Vegas burger je burger kuće i osim junetine i brioche peciva u njega idu još i ketchup, majoneza, luk, rajčica, kiseli krastavci, kobasica i slanina. Iako ima američko ime, s obzirom na kobasicu i slaninu može se reći da je to pravi slavonski burger. Na preporuku osoblja kušao sam baš upravo Las Vegas burger i moram priznati da me je oduševio. Pecivo je slasno i topi se u ustima, junetina iznimno ukusna, a primjesi slanine daju burgeri dodatni mesni intenzitet. Prilozi su optimalno raspoređeni, tako da ni u jednom trenutku ne preuzimaju primat okusa, a ipak cijelom burgeru daju jednu posve novu notu.

U ponudi imaju i toritilju koja se sastoji od mesa, ketchupa, majoneze, senfa, luka, sira, zelene salate, svježih krastavaca i kukuruza, sendvič i tost sa šunkom i sirom, te dvije vrste hot doga – Boston i Chicago. Boston hot dog se sastoji od peciva, kobasice, majoneze i senfa, a Chicago burger također ima sve navedeno plus luk, plus sir. Od slijedeće godine Hamburgilla najavljuje i novitete u ponudi koje s nestrpljenjem iščekujemo.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *