RESTORAN GODO U SOMBORU

Prilikom boravka u Somboru, na jednoj konferenciji posvećenoj blockchain tehnologijama sasvim slučajno sam zalutao u restoran Godo kako se piše po Vuku, ili Godot kako bismo mi u Hrvatskoj rekli. Naručivši hranu malo sam se uplašio; kroz glavu su mi se rojile misli: „Hoćemo li stići na konferenciju? Neće li ovo čekanje hrane biti kao u drami U očekivanju Godota, u konačnici teatar apsurda…“

Na svu sreću, pokazalo se da su svi moji strahovi bili neopravdani, hrana je došla iznimno brzo, a bila je i svojski ukusna. Naručio sam za početak cezar salatu, a ostatak ekipe godo burger i ćevape. Ćevapi su im ukusni, cezar salata solidna, a burgeri se mogu nositi s onima iz novosadskog toster bara.

Osim toga za doručak nude savijaču ispod sača, langošice sa kačkavaljom, pavlakom i češnjakom, te langošice punjene sa sirom, suhim vratom, šunkom i gljivama i omlet. Od hladnih plata tu su vojvođanska daska na kojoj se nalazi pršut, slanina, dimljeni sir i kobasica, kaszina daska koja sadrži kulen, sir s paprikom i mladi sir, te dimljeni pečenicu i na posljetku GODO daska koja je obogaćena povrh svega i čvarcima.

Kada je u pitanju kategorija Pašte i rižota pažnju plijene njoke sa chilli papričicama, pršutom, cherry rajčicama i parmezanom, a primijetio sam da uz lignje na žaru služe i dalmatinsko varivo. Dašak Mediterana u ravnoj Panoniji, točnije u Ravangradu kako Somborci od milja zovu svoj grad.  

Burgeri su im, kako sam već i spomenuo jedan od jačih aduta, a u ponudi imaju četiri vrste burgera; gurman, chicken, langoš i naravno Godo burger. Langoš burger se sastoji od junećeg mesa, mješavine zelenih salata, cheddar sira, senfa i feferona. Chicken burger objedinjuje pileće bijelo meso, zelenu salatu, kačkavalj, pohani luk, rajčice i gljive sa dodacima ketchupa i majoneze, a gurman burger sadrži junetinu, luk, kisele krastavce, zelenu salatu i jaje na oko. Burger kuće, Godo buger draška nepce s junetinom, slaninom, cheddar sirom, rajčicama, lukom, tabascom…

Specijaliteti kuće su janjetina i teletina ispod saća, a od deserta zanimljiva je panna cotta sa šumskim voćem. Ima još puno, puno toga, ali cilj ovoga teksta nije da otkrije sve, već da Vas zainteresira da sami nepcem okusite ono o čemu čitate. I otkrijete nešto novo, o čemu niste čitali.

Ovaj restoran nalazi se na adresi Venac Petra Bojovića, broj 13 i ne treba ga pomiješati sa Godo pubom koji se nalazi na obližnjem trgu Koste Trifkovića. Nova je to i moderna gastro destinacija u Somboru, koju pored dobre hrane krasi i zanimljivo uređen interijer.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *