OTVOREN EDEN RESORT EMAUS

Danima otvorenih vrata, 13. lipnja otvoren je Eden resort Emaus. Ovaj resort sastoji se od sale za vjenčanja Swan lake ballroom i restorana Corner2, a nalazi se na Satničkom ribnjaku, uz cestu koja povezuje Valpovo sa Petrijevcima i Osijekom.

Riječ je o novoj poduzetničkoj priči iza koje stoji osječka tvrtka Templar koja je otvaranjem ovoga resorta kultnom Satničkom ribnjaku vratila nekadašnji stari sjaj. Navedeno poduzeće već ima dobre reference u ugostiteljstvu i turizmu, te već dugi niz godina uspješno vodi osječki Zoo hotel koji se nalazi na lijevoj obali rijeke Drave i u sklopu kojeg se nalazi restoran Riverside, te sale za vjenčanja Riverside ballroom i Zoo hotel ballroom. Vlasnički i upravljački su povezani i sa sjajnim restoranom Corner u sklopu kojeg se također nalazi sala za vjenčanje Corner ballroom.

Swan lake ballroom je objekt koji se sjajno uklapa u prirodu, u panonski pejzaž. Za razliku od drugih sala za vjenčanja ne treba mu kičasta rasvjeta ili neki specijalni efekti da bi ostavio dobar dojam na uzvanike. Ljepota ovog prostora posebice dolazi do izražaja u sumrak, a kandelaberi koji se nalaze oko objekta cijeloj atmosferi daju jednu posebnu notu. Vintage svjećnjaci, drvene stolice i nenametljivo zeleni stolnjaci cijelom ballroomu daju jednu atmosferu koja se ne može osjetiti u drugim salama za vjenčanje u Slavoniji i Baranji. Zastori u istoj boji koji se spuštaju sa vrha ballrooma također su priča za sebe. Ovaj prostor nas je očarao, kao i mnoge zaljubljene parove koji su posjetili ovaj event u potrazi za idealnom lokacijom za vjenčanje iz snova.

Restoran Corner2 koji se nalazi u sklopu resorta biti će otvoren svaki dan osim ponedjeljka, a chef restorana je Kristijan Zagorec. Jelovnik im je bogat i u njemu se može pronaći za svakog ponešto. Kao couvert, nešto za prezalogajiti dok se čeka glavno jela služe domaće namazi na dasci sa lepinjicama iz krušne peći. Od domaćih juha na menuu imaju goveđu i pileću bistru juhu sa korjenastim povrćem, pileću i teleću ragu juhu i šokačku zafriganu juhu sa masnoćom i kiselim vrhnjem.

U kategoriji hladnih predjela tu je Daska za dvije osobe(dimljena kuhana šunka čuvana u masti, ručno kosana slanina, bijeli i dimljeni domaći kravlji sir, kiselo povrće i lepinjice). Od toplih predjela u ponudi imaju mazalice, pohani sir, čips od šarana, a tu je i češnjovka pizza jole, riječ je o zapečenom pizza tijestu sa vrhnjom, sirem i tršćanskim umakom.

U kategoriji salata od ovdašnje standardne restoranske ponude odudara Leskovačka salata – rajčica, krastavac, ljubičasti luk, svježe feferone, kajmak, ulje, jabučni ocat, a kao obrok salate, salate kao glavna jela  nude tuna, vitaminsku, corner i eden salatu.

U jelovniku imaju i fast food kategoriju, a zanimljiva je leskovačka tortilja kojom se spaja meksička i balkanska gastronomija. Imaju i velik izbor pizza, a nama se najzanimljivijom čini roštiljska pizza na kojoj se nalaze ćevapi, uštipci, pljeskavica, ražnjić, kobasica, čips od pršuta, kajmak i luk. U ponudi je i velik izbor specijaliteta od piletine, a tu treba istaknuti uštipke od piletine sa sirom slaninom, svježom paprikom i tucanom chilli paprikom, te pileće špeksi ražnjiće.

Specijaliteti od mljevenog mesa jedan su od zaštitnih znakova restorana Corner, pa tako i njegova mlađeg brata, restorana Corner2, dovoljno je istaknuti zapečene ćevape u kajmaku ili šiš ćevap na sablji. U ponudi su i jela od svinjetine, kao i specijaliteti od više vrsta mesa kao što su Bosanac – punjeni ramstek i Šiš kebab na sablji.

Osim bečkog, zagrebačkog i šokačkog odreska imaju i Šumski odrezak u umaku od šumskog voća. Riječ je o pilećim prsima s nadjevom od mesa i povrća u košuljici od lisnatog tijesta, sa prženim šufnudlama u mrvicama. Od dnevnih jela koje su oni nazvali „šoferskim jelima“ tu su pikantni grah sa roštilj kobasicom, gulaš od divljači sa lovačkim knedlama, čobanac i sarma. Budući da se restoran nalazi uz ribnjak logično je da se na jelovniku nalazi i fiš paprikaš, te šaran na rašljama.

Iz svega ovog se nameće da je Eden resort Emaus pravo mjesto ne samo za one koji traže idealnu lokaciju za proslavu vjenčanja u prirodi, već također i za sve ostale istinske gurmane i hedoniste, željne bijega od urbane svakodnevnice.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *