ANGOSTURA GLOBAL COCKTAIL CHALLENGE ODRŽAN U BUDIMPEŠTI

Kao što smo već najavili 29. srpnja održano je natjecanje Angostura global cocktail challenge u Budimpešti koje je okupilo najbolje barmene iz deset zemalja, preciznije iz Azerbajdžana, Bjelorusije, Bugarske, Kazahstana, Mađarske, Poljske, Slovenije, Srbije, Ukrajine i Hrvatske. Boje Hrvatske branio je barmen Ivan Mlivić koji je na AGGC-u zauzeo četvrto mjesto.

Natjecanje se održalo u budimpeštanskom hotelu Intercontinental. Tehnički dio se zbivao u kongresnoj sali hotela. Glavni sudac na natjecanju je došao iz Trinidada i Tobaga, Daniel Johns koji je ujedno i glavni angosturin brand ambasador. Druga dva suca su bili Mađari od kojih je jedan brand ambasador Angosture za skandinavske zemlje, a drugi održava profesionalne tečajeve miksologije.

Natjecatelji su imali deset minuta za pripremni dio i sedam minuta za pripremu četiri cocktila. Iako je bio četvrti od prvog mjesta ga je dijelilo svega 16 bodova, od trećeg 14, a od trećeg devet bodova. Pobjednica natjecanja, barmenica iz Bjelorusije osvojila je sveukupno 140 bodova. Viceprvak je bio natjecatelj iz Poljske, a trećeplasirani iz Mađarske.

Finale Angostura global cocktail challengea održava se u veljači 2020. godine na Trinidadu i Tobago, a na njemu će sudjelovati deset pobjednika regionalnih natjecanja.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *