U EKO CENTRU ZLATNA GREDA ODRŽANA RADIONICA O IMPLEMENTACIJI BICIKLISTIČKE RUTE AMAZON OF EUROPE

Ovaj projekt okuplja 15 projektnih partnera i 10 pridruženih strateških partnera, a glavni partner je zavod Iskriva iz slovenske Škofje Loke.

Cilj je Amazon of Europe bike trail razvijati i implementirati kao prekogranični vodeći projekt za sve uključene partnere, kao projekt s održivim upravljanjem na duži period, kao inovativni model partnerstva između turizma i zaštićenih područja, te kao inovativni model za prekogranične suradnje  nudeći jedan zajednički proizvod.

Očekivani rezultati projekta su funkcionalni integrirani turistički proizvod s težištem na biciklizmu, jačanje regionalnog gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta, poboljšana suradnja i vještine postojećih i novih pružatelja usluga, Europska Amazona kao poznato odredište za opuštanje u očuvanoj prirodi uz Muru, Dravu i Dunav, te valorizacija zaštićenih područja.

Adela Sadiković iz Županijske razvojne agencije održala je prezentaciju o biciklističkoj ruti Amazon of Europe na području Osječko baranjske županije, a Stefanie Edelmüller i Andreas Nemmert govorili su o konceptima i standardima za posjetiteljem, te o AoE bike trail infrastrukturi i planovima izgradnje.

Na području Osječko baranjske županije Amazon of Europe bike trail podijeljen je na četiri dionice. Prva dionica se proteže od Noskovaca do Belišća i duga je 70,97 km, a čini ju kombinacija asfaltirane i neasfaltirane ceste. Druga dionica je Belišće – Osijek, duga 32,11 km, treća Osijek – Erdut duga 38,56 km, a četvrta Osijek – Batina duga 51,12 km.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *