DOČEK NOVE 2020. U EUROPSKOJ AMAZONI

PR OBJAVA – UG “PODUNAV”, BAČKI MONOŠTOR

Zašto Novu Godinu ne dočekati na malo drugačiji način? Naš deo „Evropskog Amazona“ čaroban je i zimi, kada mir i tišinu prirode i pitomost njegovih sela možete bukvalno opipati. Stoga, predstavljamo vam jedinstvenu priliku da Novu Godinu započnete u divnom okruženju, punih baterija i punog srca.

UG „Podunav“ Bački Monoštor, Bezdan i UNESCO Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“  pripremili su interesantan i bogat program trodnevne proslave i dočeka Nove Godine.

Program:

31. decembar (utorak)

– Doček gostiju na Čardi Šebešfok, upoznavanje i raspored po smeštaju, slobodno vreme za pripreme za novogodišnju noć

Novogodišnje veče uz živu muziku u Bačkom Monoštoru. Bogat praznični meni podrazumeva predjelo, pečenje sa salatom i desert. Zabava uz “živu“ muziku do sitnih sati…

1.januar (sreda)

Nakon odmora i malo dužeg spavanja, sledi upoznavanje Bačkog Monoštora, šarmantnog sela koje može da se pohvali izuzetnom vezom i harmonijom prirode i kulturnog nasleđa.

– Posle novogodišnje noći, prijaće vam svež vazduh i šetnja šumom – stoga vas vodimo u šetnju  Rezervatom u pratnji vodiča.

Specijalni Rezervat Prirode „Gornje Podunavlje“ je kompleks šumskih, ritskih, barskih i livadskih ekosistema, formiranih od strane reke Dunav. Nakon Delte Dunava, predstavlja najznačajniji deo celog Podunavlja. Od 2017. godine, rezervat je pod zaštitom UNESCO-a kao deo Rezervata Biosfere „Bačko Podunavlje“. Šumama Gornjeg Podunavlja caruje ritski jelen, dok su najznačajnije ptičje vrste crna roda i orao belorepan, zaštićeni i retki na međunarodnom nivou.

– Okrepljenje posle šetnje potražićemo u pčelarskom domaćinstvu „Periškić“. Ova porodica već se generacijama bavi pčelarstvom, a pokretač je i jedine pčelarske dečje sekcije u Srbiji.Degustacija medljane rakije i likera, medenjaci. Mogućnost kupovine meda i proizvoda od meda.

– Ručak u monoštorskoj Etno-kući koja dočarava način života ljudi u ovom selu, u periodu pre stotinjak godina. U prijatnom ambijentu, uz „šokački divan“, upoznaćete ovo selo, saznati kako žive monoštorski Šokci, koji stari zanati još uvek žive u ovome selu, naučićete da „tentate“ i malo divanite. Domaća rakija i likeri kao aperitiv, za ručak pripremamo čuveni monoštorski riblji paprikaš sa rezancima, a tu je i desert.

– Poseta crkvi Sv. Petra i Pavla – katolička crkva u centru sela, čiji delovi imaju svojstvo spomenika kulture, interesanta priča o istorijatu i anegdotama, a domaćin u crkvi biće sam župnik.

– Kratki odmor i priprema za reprizu novogodišnje večeri.

– Večera i druženje uz tamburaše, na čardi „Pikec“, smeštenoj na dunavskoj obali. Pikec je prva čarda na ulazu u našu zemlju, nadaleko poznata po svome šarmu i vrhunskoj usluzi. Meni: pečena riba, prilog, salata, desert.

– Noćenje

2. januar (ponedeljak)

– Doručak

– Poseta Somboru – šetnja glavnom ulicom, razgledanje čuvene slike „Bitka kod Sente“ u zgradi Županije.

– Kraj programa

Cena po osobi: 13000 rsd

Cena uključuje sve navedene obroke i menije, posete lokalitetima, smeštaja i boravišne takse, troškove organizacije i lokalnog vodiča.

Cena ne uključuje piće tokom obroka i ostale individualne troškove.

Smeštaj – „Anna caffe & rooms“, Čarda „Šebešfok“ i Čarda „Pikec“ Bezdan.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *