VEČER ŠKRLETA I MOSLAVAČKE KUHINJE

PR OBJAVA – UDRUGA PO ŠKRLET

Popovača, 25.  11.  2019. U organizaciji Udruge proizvođačke organizacije Škrlet, Grada Popovače, Udruge vinogradara i voćara Škrlet, Turističke zajednice Grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije, 30. studenog 2019. godine održat će se „Večer škrleta i moslavačke kuhinje“, na glavnom gradskom trgu u Popovači s početkom u 18 sati.

Prilikom manifestacije, sedam proizvođača vina: Ilovčak, Jaram, Florijanović, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić, okupljenih u Udrugu proizvođačke organizacije “Škrlet”, premijerno će predstaviti zajednički projekt od istoimene autohtone sorte grožđa – Škrlet Moslavina – Croatia – EU 2019., kupažu dobivenu od odabranog grožđa s najboljih položaja moslavačkih vinara koji proizvode škrlet pod zajedničkom etiketom u limitiranom izdanju od 5000 boca.

Ovo je prvi takav vinski projekt u  Hrvatskoj, koji je dokaz zajedništva moslavačkih vinara te je projekcija budućnosti hrvatskog vinogradarstva i vinarstva.

Kvalitetno vino Škrlet odlikuje nizak sadržaj alkohola i nešto viši sadržaj ukupnih kiselina što ga čini osvježavajućim, pitkim i laganim vinom s nježnom nenametljivom specifičnom sortnom aromom pa se kao takav idealno sljubljuje uz sve vrste ribljih jela, jela od bijelog mesa, tjestenine i pikantna jela.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje autohtonih proizvoda da im se pridruže u poznatom vinogradarskom kraju u centru Popovače, gdje je zajamčena zabava do ranih jutarnjih sati  uz Škrlet i okuse tradicije „Wine & food show“ koji vodi trio Večernje škole – Blaž, Denis i Antimon te tamburaški sastav Milenij.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *