Kad spoj hrane i vina postane priča za pamćenje

PR OBJAVA; TEXT BY ALMA RADOŠ – LOLLIPOP PR, PHOTO BY SAMIR KURTAGIĆ

O eksploziji okusa pričalo se prošlog vikenda u Osijeku nakon što su se udružila dva snažna slavonska brenda – vinarija Feravino i osječki restoran s Michelinovom preporukom – Club Waldinger

Feričanci, 13. siječnja 2020. – Frankovka i Graševina najjači su aduti Feravina. S tim se sortama ova poznata vinarija iz Feričanaca odlučila predstaviti na WineOs-u, festivalu vina, delicija i ugodnog življenja, koji tradicionalno, početkom godine u Osijeku okupi vinske profesionalce i znalce iz čitave regije. Odabran je jedan od najpoznatijih hrvatskih restorana, Club Waldinger, prestižno osječko mjesto duge tradicije, čija kuhinja prati suvremene trendove.

Krenulo se lagano, pićem dobrodošlice – elegantnim i modernim pjenušcem Grasecco uz kojeg je poslužena piletine u bademu sa slatko-kiselim chilly umakom u finger food verziji. Svježa i harmonična Graševina Dika 2019., odlično je pasala uz prešano carsko meso s pireom od luka i jabuke, tamnim umakom i confit krumpirom, a bogata i moćna Frankovka Miraz 2017. uz goveđe obraze s pireom od bundeve, sezonskim povrćem i orašastim plodovima. Večera je zaokružena pomalo neobičnim, ali sjajnim desertom – voćnom salatom od ananasa, badema, ovčjeg sira, meda i papra, uz koju je poslužena iznimna ledena Frankovka iz 2016. ograničene serije, inače prvo predikatno vino ove sorte u Hrvatskoj.

„Još jednom smo potvrdili kako se vina regionalnog karaktera jako lijepo sljubljuju s jelima regionalne kuhinje. Vina koja smo kušali harmonična su, ukusna, dobre stilistike, a Feravino je potvrdilo da je riječ o modernoj vinariji koja njeguje moderan stil“, istaknuo je Siniša Lasan, službeno najbolji sommelier Hrvatske koji je odabrao vina, dok je sjajna jela pripremio nagrađivani chef Miroslav Sili.

„Ovom večerom za koju smo pomno osmislili jelovnik, najavili smo i proširenje vinske karte s naglaskom na slavonska vina među kojima će se naći i ona Feravina, a  ujedno smo zaokružili iznimno dobru godinu u kojoj smo pokazali da se i Slavonija ima restorane koji prate svjetske trendove“, zaključio je Berislav Mlinarević, vlasnik hotela Waldinger. 

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *