NAJAVLJENA 8. ŠVARGLIJADA ZA SUBOTU 01. VELJAČE I PRAVA SVEČANOST OVE SLAVONSKE MESNE DELICIJE

PR OBJAVA; UDRUGA POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE

Pozivaju se ponosni proizvođači švargla da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje

GRABARJE – Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja, Udruga Požeški čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska i ove godine po 8. puta organiziraju poznatu gastro manifestaciju „Švarglijadu“, u subotu 01. veljače od 19 sati u mjesnom Vatrogasnom domu DVD Grabarje. Manifestacija je to koja je od jedne lokalne seoske manifestacije polako prešla okvire svoga kraja i već izaziva interes proizvođača švargla sa šireg dijela Požeštine, te i nekoliko proizvođača izvan županije. Već prošle godine po broju uzoraka na ocjenjivanju postala je najveća takva manifestacija u Slavoniji sa 22 uzorka iz tri slavonske županije.

Ove godine također se očekuje da ponosni proizvođači i ljubitelji švargla donesu svoje uzorke i sudjeluju na natjecanju. Prijave za natjecanje primaju se već od sada, a svoje uzorke švargla možete donijeti 01. veljače već od 17 sati. Kvalitetu švargla ocjenjivat će stručna komisija.

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najboljem ocjenjena švargla, te i nagradu publike za najbolji švargl koji će nakon kušanja svih uzoraka dati posjetitelji u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih tradicijskih i zavičajnih običaja, običaja stare baštine..

„Švarglijada“ je osim što je gastro manifestacija i prilika za dobru zabavu, a ove godine nastupit će osim KUD Poljadija Grabarje i njihove Ženske pjevačke skupine i mladi tamburaši De Gotho. Očekuje vas dobra zabava i slavonski specijalitet švargl u neograničenim količinama za degustaciju.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *