42. Međunarodni beogradski sajam turizma održava se od 20. do 23. veljače

PR OBJAVA; TEXT BY IVANA VIŠKOVIĆ, PRESS BEOGRADSKOG SAJMA, PHOTO BY MARIO JUKIĆ

Na Beogradskom sajmu u tijeku su pripreme za najveći turistički događaj u Srbiji i regiji jugoistočne Europe – 42. Međunarodni beogradski sajam turizma i prateće manifestacije: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju”. Polazna točka za sve dionike turističke privrede kao i putnike i posjetitelje, sajam i ove godine, uz visok organizacijski i profesionalni nivo, prateći najnovije trendove u turizmu i pratećim granama, teži zadovoljiti potrebe svih sudionika i privući još veći broj izlagača, poslovnih posjetitelja i najšire publike.

Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. veljače 2020. godine na cijelom raspoloživom izlagačkom prostoru Beogradskog sajma predstaviti će se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, zrakoplovne kompanije, međunarodni tour operatori, koji će promovirati najnovije trendove i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja, kao i perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Po ekskluzivnim sajamskim cijenama, premijerno će biti predstavljena first minute ponuda i paketi sa mnoštvom pogodnosti. Sajam će predstaviti primamljive mogućnosti za odmor u ljetnjoj sezoni, ali i zimski odmor i relaksaciju u planinskim ski centrima, toplicama i uvijek aktuelne spa vikende ili egzotične, daleke destinacije, omladinski turizam, city break ponudu i odlazak na kongresne evente.

Očekuje se veliki broj izlagača, ali i novih destinacija, kao i prethodnih godina. Pored ostalih, premijerni nastup na Sajmu turizma imati će Ukrajina, dok se Ujedinjeni Arapski Emirati i Kuba, poslije kraćeg odsustva vraćaju na sajam.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat, zemlja koja prepoznatljivom ponudom privlači turiste iz cijelog sveta. U sajamskom nastupu u hali 1 Beogradskog sajma na 200m2 u fokusu koncepta njihovog nastupa biti će nekoliko turističkih aduta: brojne destinacije na Crvenom moru, ronjenje u Sharm El Sheiku, raznolika i ukusna gastronomska ponuda, kao i otvaranje novog muzeja u blizini piramida.

Srbija, zemlja domaćin Sajma turizma, na sajmu će predstaviti ponudu domaćih prirodnih ljepota i znamenitosti, uzbudljivih gradova, kapacitete hotela i odmarališta, turističkih centara, kao i raznovrsne sadržaje za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju i avanturu, koje su dio turističkih aduta kojima Srbija plijeni pažnju na globalnom turističkom tržištu.

Beogradski sajam turizma pokretač je jačanja svih grana turizma i ugostiteljstva u Srbiji i regiji, te se tradicionalno istovremeno odvijaju još tri manifestacije koje rastu svake godine po obujmu i broju sudionika: 11.Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju”.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *