Feričanačko vince za pamćenje

PR OBJAVA; TEXT BY ALMA RADOŠ – LOLLIPOP PR, PHOTO BY IVAN ĆOSIĆ

Obilaskom novog pogona i vinarije, blagoslovom vinograda, natjecanjem u rezidbi vinove loze i, dakako, velikom feštom i koncertom Mladena Grdovića u vinogradima na Božilovcu, Feravino je proslavilo blagdan sv. Vinka

Feričanci 22. siječnja 2020. – Feričanačko vince, tradicionalna manifestacija Feravina kojom se slavi početak nove vinogradarske godine, opet je opravdala svoj status najbolje vinske fešte u ovom dijelu Hrvatske. U vinogradima na Božilovcu, okupilo se više od tisuću ljudi koji su uživali u lokalnim specijalitetima i vinima ove slavonske vinarije poznate po sjajnim Frankovkama i Graševinama iz linije Dika i Miraz te pjenušcima Grasecco i Francesca.

Slanina i kobasice na ražnju, slavonski čobanac i tradicionalna voletina s ražnja, služili su se u vinogradima na Božilovcu, gdje je do dugo u noć sve odzvanjalo od zvukova tamburice i zveckanja čaša u kojima se, uz mladu Graševinu Dika, služila i Frankovka iz 2017. iz iste linije. Iznenađenje dana bio je poznati Dalmatinac, Mladen Grdović, koji je dodatno zagrijao atmosferu.  

Novoj vinogradarskoj godini, pak, nazdravilo se pjenušcima proizvedenim charmat metodom –  Grasecco i Francesca, koji su u kratkom vremenu osvojili tržište, posebice mlađe generacije koje vole osvježavajuće koktele na bazi pjenušaca.

“Da su naša vina vrhunske kvalitete potvrđuju brojne domaće i međunarodne nagrade koji su snažan poticaj da budemo još bolji i kvalitetniji. Želim zahvaliti svim zaposlenicima Osilovca, u čijem je sastavu i vinarija Feravino, kao i svim poslovnim suradnicima bez kojih ne bi bilo uspjeha u poljoprivredi i vinarstvu. To su iznimno osjetljivi sektori u kojima se uspjeh ne događa preko noći, nego iza njega stoji znanje, iskustvo i naporan rad”, rekao je  Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu i Feravino.

“Moja obitelj i ja uvijek smo željeli imati jednu od najboljih vinarija u kojoj se uživa, opušta i druži, s vinima o kojima se priča. Danas smo ponosni na Feravino i značaj koji ima u promociji hrvatskih kontinentalnih vina”, rekao je Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe, koja je uz Osilovac organizator najpoznatije manifestacije u Feričancima. Naime, obje tvrtke su u vlasništvu obitelji Ergović i iako vlasnički odvojene, primjenjuju jednaku filozofiju poslovanja, unapređenja poslovnih procesa i ulaganja. Osilovac i Feravino kroz ulaganja u vinski turizam postali su generator razvoja gospodarstva čitavog našičkog kraja, zaključio je Ergović.  

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *