AUTENTIKA – VOLIM DOMAĆE: PREKO GRUPE NA FACEBOOKU DO DOMAĆIH NAMIRNICA

Grupa Autentika – volim domaće (https://www.facebook.com/groups/201665131228512/) grupa koju ste možda zamijetili na facebooku, kreirana je 9. veljače, a pokrenula ju je Željka Balja, inače diplomantica turizma koja se već godinama bavi promocijom proizvoda i usluga te blogerica na blogu Autentika. Za vizualni identitet pripomogla je svojim radom i mlada Slavonka Andreja Vidović (@Avida.hr). https://www.facebook.com/studio.avida.hr/

Grupa Autentika – volim domaće je od samog početka privatna, uređena, administrirana i tematski opredijeljena s proizvodima radi lakšeg snalaženja. U grupi je oko 150 renomiranih proizvođača (obiteljsko – poljoprivrednih gospodarstava, udruga, obrtnika i ostalih proizvođača te trgovina voćem i povrćem) čijih je već sada 6400 korisnika zadovoljno s pruženim uslugama do vrata te svim potrebnim informacijama koje direktno mogu dobiti putem ove grupe (proivođač ili distributer/proizvod/cijena/kontakti/način dotave i lokacija dostave).

Novi članovi i proizvođači se pridružuju svaki dan. Neki nazovu i objasne situaciju da bi se rado odazvali i plasirali svoje proizvode kupcima do vrata, ali da još čekaju svoju propusnicu. Proizvođači iz udaljenijih krajeva su se organizirali pa tako dostavnim službama šalju pakete do vrata kupaca, a neki su u potrazi za dodatnim vozačima s propusnicom za određena područja kako bi stigli odgovoriti na mnogobrojne upite. Svaki dan pristižu pohvale za grupu, putem poruka, poziva ili objavama u grupi ali ih ne objavljuju jer smatraju da je dobro zadržati smisao grupe i istaknuti samo potrebne informacije o proizvodima i proizvođačima te je zbog istog kreiran pravilnik u grupi kako bi se svi lakše snašli.

Svakim danom više od 10 sati dajem svoj obol u grupi, pomažem i administriram, komuniciram s proizvođačima te ažuriram podatke. Trudim se svakodnevno spajati sve strane Lijepe naše, od istoka do zapada i sjevera do juga, a u grupi je uvijek živo jer imaju osobu na koju mogu računati da će im u kratkom roku dati potreban odgovor ili pomoć. Ono što se očekuje u travnju je i dalje povećana potreba za domaćim povrćem i voćem te naravno jajima i šunkicama“  – kazala je Željka Balja.

Zadnjih dana uveliko pomažu i liste obiteljsko – poljoprivrednih gospodarstava koje su objavili pojedini Gradovi na svojim službenim stranicama, a Željka ih je prenijela u svojoj grupi kako bi vidljivost istih bila veća.

Vjerujem da svi možemo na neki svoj način pomoći, a društvene su mreže idealan alat za tako nešto. Moja je usluga u potpunosti besplatna i pomoć pružam od srca svima koji je trebaju u ovim trenucima a i nakon prolaska istog. Interes za daljnjim informacijama su pokazali i članovi grupe putem ankete provedene u grupi pa sam u pripremi i s drugim dodatnim aktivnostima i istoimeom facebook stranicom“ – kazala je Željka.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *