PJENUŠAVI ERDUTSKI DORUČAK U VINOGRADU

Pjenušavi doručak stiže i u Erdut! Nakon dva upješna »bregovita«, i jednog srijemskoga,  četvrti doručak će se održati u Erdutu, u  subotu, 12.09.2020. u 10h, –  u lijepom vinogradu obitelji Siber, na adresi Cesta Svetog Martina, (koordinanate 45°31’09.1″N 19°02’50.5″). Ovaj je doručak dio već renomiranog projekta Wine&Bike Tour Erdut koji se održava od 2014.

Cilj pjenušavog erdutskoga doručka je okupiti vinare – i njihove stare (i nove) kupce, ljubitelje pjenušaca – na neobaveznom, ugodnom druženjem uz mjehuriće i slavonske specijalitete – na njihovoj destinaciji. Doručak će pravi slavonski – hedonistički, s domaćim specijalitetima. Potporu događanju daje TZ Osječko-baranske županije, organizator manifestacije Wine & Bike Tour Erdut  u sklopu koje je i Doručak.

Pjenušava vina točit će se na početku događaja uz slavonski doručak, a u 13h na programu je „En primeur vrhunskih erdutskih vina“ uz vina i vinare Siber, Brzica, Antunović, Erdutski vinogradi –  svaki će vinar ponuditi  premijeru jednog novog vina ili velikog vina po vlastitom izboru.

Program Pjenušavog erdutskog doručka:

9h30  – dolazak gostiju

10h00 – pjenušci dobrodošlice

10h15 – otvorenje, pozdrav i uvodni govor

10h30 –  doručak u vinogradu uz glazbu & gosti iznenađenja

13h00  – erdutski »En primeur«

14h00  – završetak događaja

Cijena Pjenušavog erdutskog doručka: 100kn

Obavezne rezervacije na:  http://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut

Nakon Doručka, gosti mogu otići na ručak u obližnje restorane u Erdutu, Aljmašu, Dalju (uz posebne rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/podrumima vinara  koji sudjeluju na doručku i na Danu otvorenih podruma –   Siber, Danubio, Janečić, Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi, Vina Magistra  (od 10-18h) 

Poziv na cijelu manifestaciju uputila je i direktorica TZ OBŽ, Ivana Jurić:

 »Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja već sedam godina privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. Ovogodišnji Wine & Bike održava se od 11. do 12. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Dodatna atrakcija je nastup jednog od najboljih hrvatskih glazbenika i višestruki dobitnik nagrade Porin – u Erdut stiže pjevač, tekstopisac i gitarist – neponovljivi Damir Urban i njegov prateći sastav 4!«  

Više na:   https://www.facebook.com/WineBikeTourErdut

Na Pjenušavi doručak ponesite svoje dekice, neku dobru knjigu, odjenite ugodnu odjeću i puno dobre voljeJ. Pokušajte zaboraviti mobitele, opustite se u jesenjim bojama prelijepog vinograda Siber. Druženje s vinarima i drugim ljubiteljima pjenušaca pokazat će vam zvijezde u čaši koje ćete kušati kao što je navodno kušao otac šampanjaca Dom Pérignon, a svaka će žena biti još ljepša nakon pjenušca, prema čuvenoj rečenici  Madame De Pompadour: »Šampanjac  je jedino vino poslije kojega žena ostaje lijepa«. 

PR Zlatne riječi

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *