Vinarija KOPJAR osvojila je dva zlatna odličja za sauvignone na međunarodnom ocjenjivanju „Concours Mondial du Sauvignon“

Vinarija Kopjar osvojila je dva zlatna odličja na najvećem međunarodnom ocjenjivanju sauvignona  „Concours Mondial du Sauvignon, za svoj Sauvignon blanc 2019 i  Sauvignon blanc 2020, u konkurenciji  od čak 1120 uzoraka iz cijeloga svijeta. Time je uspješno nastavljen uspon na svjetskoj sceni sauvignona, od prošle godine, kada je Robert Kopjar za svoj vrhunski Sauvignon blanc  osvojio srebro kao jedino hrvatsko odličje na tom prestižnom sortnom ocjenjivanju.

Kopjar Sauvignone  odlikuje čist i izravan sortni karakter te ozbiljno, konkretno tijelo. Krase ih zavodljivost cvijeta bazge, herbalnost koprive i svježe pokošene trave te voćnost ogrozda i marakuje. Umjerenih su kiselina i alkohola, naglašene mineralnosti i voćnosti i  ugodnog dugotrajnog završetka. Lijepo prate jela poput kozjih sireva, proljetnih rižota,  školjkaša, jastoga  i azijskih specijaliteta.

Biti prepoznat na svjetskoj razini rezultat je godina rada, investicija, učenja, puno uloženog truda i ljubavi“ – rekao  je  Robert Kopjar, vlasnik vinarije,  ističući da ga svaka dobivena nagrada, bilo to u Hrvatskoj ili u svijetu, ispunjava srećom i ponosom. „Potvrda je to vrhunske kvalitete vina i dobrog smjera u kojem se  naša vinarija kreće.“   Da je tomu uistinu tako, dokazuje i činjenica da vinarija Kopjar od svojih početaka niže brojna priznanja te je danas najnagrađivanija vinarija sjeverozapadne Hrvatske.  Kontinuitet osvajanja medalja na međunarodnim natjecanjima traje od 2017., kada je Sauvignon Kopjar osvojio prvi put Decanter i IWC broncu.  Od mnogih nagrada za druga vina ističemo prošlogodišnjih 5 Decanterovih odličja – Graševina je potvrdila kvalitetu i berba 2019. nagrađena je srebrom,  a  brončanim su medaljama nagrađeni Sauvignon ’19, Rajnski Rizling ’18, Chardonnay ’18 i Muškat Žuti ’19. 

O vinariji Kopjar

Vinarija  Kopjar nalazi se na samoj granici Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, a postoji  od 2012. Prvo Decanterovo srebro vinarija osvojila je za rajnski rizling, sortu na koju su  posebno ponosni. Kopjarov Rajnski Rizling krasi savršen sklad između prirodnih kiselina i neprevrelog sladora, dok je citrusno petrolejska aroma obogaćena finom mineralnošću te diskretnim botrytisom. Uz bijela vina, po kojima je vinarija poznata, Kopjar se ponosi i crvenim vinima – cabernet sauvignon i crni pinot, dok je Cuvée Kopjar sve traženije kućno vino vrhunskih restorana, a odlikuju ga svježina, voćnost i niski alkoholi.  Trenutno je u etapi dozrijevanja  nekoliko pjenušaca od kojih u vinariji imaju velika očekivanja.  Vina Kopjar potražite na prodajnim mjestima: Bio i Bio;  Enozoik; Roto Dinamic; Vivat, Vrutak.

PR Zlatne Riječi, photo by Julio Frangen

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *