PROJEKT PANNONIA GOURMET PREDSTAVLJA SE NA SAJMOVIMA U REGIJI

U okviru projekta „Pannonia gourmet“ intenzivno se predstavlja gastro ponuda Vojvodine u regiji. Nakon promocije  na osječkom sajmu lova, ribolova i turizma SALORI 22. travnja, tjedan dana kasnije promocija vojvođanske gastronomije upriličena je na platou agrotržnog centra „Knez Ivo od Semberije“ u Bijeljini.

Projekt „Pannonia gourmet odvija se pod patronatom Educons univerziteta iz Sremske Kamenice, a financira se sredstvima iz drugog poziva IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija.

Zoran Vasić, predstavnik novosadske tvrtke Globexpo, tvrtke partnera Educons univerziteta naglašava da je cilj ovog projekta razvoj gastro turizma. „Ovo je prilika da promoviramo proizvode malih proizvođača sa panonskog prostora. Putem ovoga projekta nastojati ćemo kreirati i široj javnosti prezentirati autentičnu gastronomsku ponudu prekogranične panonske regije. Kroz EAT PANNONIA partnerstvo, sa zaštićenim znakom na međunarodnoj razini promovirati ćemo autentičnu hranu, recepte, proizvode i usluge ovog podneblja, a sve počinje sa mapiranjem i identifikacijom lokalnih resursa. Da bi se stvorili uvjeti za realizaciju ove ideje ključna aktivnost koju provodimo je izgradnja Gourmet centra u Vrdniku na Fruškoj Gori. Taj centar će predstavljati mjesto susreta svih zainteresiranih dionika u domeni gastronomskog turizma, to će biti centar edukacije i podizanja kapaciteta. Gourmet centar će provoditi Gourmet akademiju – edukativni program namijenjen svim zainteresiranim proizvođačima i pružateljima usluga koji svojim radom i djelovanjem gastronomsku turističku ponudu panonske regije čine prepoznatljivom. Pri dobivanju oznake „Eat Pannonia“ valorizirati će se dvije osnovne značajke – tradicija i kvaliteta.“

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *