Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije za Svjetski dan turizma daruje posjetitelje

Slavonija i Podravina na najljepši način čestitaju Svjetski dan turizma. Od 26. rujna do 2. listopada posjetitelji će moći uživati u najvećim atrakcijama po promotivnim cijenama ulaznica, povoljnijim za čak 80 posto.

Želite li posjetiti dvorac Janković u Suhopolju, čuti i vidjeti kako i gdje je živjela ta plemenitaška obitelj, doznati zbog čega Ilka Janković nije jedno vrijeme svog muža grofa Elemira pustila u bračnu ložnicu..? Možda vas zanima i Dravska priča u Noskovcima u kojoj se između ostalog nalazi i oporavilište za bijele rode ili kako je izgledao Papuk u vrijeme karbonskih močvara…

Ako još niste, pravo je vrijeme da posjetite Virovitičko-podravsku županiju. U razdoblju od 26. rujna do 2. listopada ulaznice za sve atrakcije kulturne, povijesne i prirodne baštine – a vrijedi ih posjetiti – platit ćete tek 20 posto od njihove uobičajene cijene.

“Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma 27. rujna, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije svim posjetiteljima osigurava 80 posto popusta na ulaznice za muzeje i posjetiteljske centre na području Virovitičko-podravske županije”, kaže direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

Idealna je to prilika da obiđete Posjetiteljski centar „Dravska priča“ u Noskovcima, Centar za posjetitelje „Dvorac Janković“ u Suhopolju, Interpretacijski centar „Kuća Petra Preradovića“ u Grabrovnici čiji je postav posvećen životu i djelu velikog pjesnika.

Promotivni destinacijski paket obuhvaća i posjet Geoinfo centru u Voćinu te dvorcu Pejačević, danas Gradskom muzeju u Virovitici. Za doživljaj umjetničke baštine baroka koja je pohranjena u samostanskoj riznici župe Svetog Roka u Virovitici ulaz se inače ne naplaćuje ali je potrebna prethodna najava.

Tijekom boravka u Slavoniji i Podravini uživajte u specijalitetima od riječne ribe na mističnom dravskom otoku Križnici, na Jankovcu se ponovno sjedinite s prirodom, u Voćinu posjetite papinsku baziliku Gospe Voćinske, u Pitomači probajte lokalno proizvedeno craft pivo, a na svakom koraku bogata je ponuda vina. Na kraju svoj jesenski put u ovom dijelu Hrvatske obavezno zasladite neodoljivim slasticama nagrađivane slastičarke Sandre Jadek.

PR Lollipop komunikacije, photo by Matija Turkalj

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *