Najavljen nikad atraktivniji vinski festival Slavonija i Podravina, wine not!?

Ukupno šest događanja: pet ekskluzivnih vinskih eventa i jedan hedonistički maraton, atraktivne lokacije na Plemićkoj ruti, sjajan program i vrhunska vina – rezervirajte rujan za posjet Virovitičko-podravskoj županiji

Pitomača, 19. srpnja 2023.Wine&Art 1. rujna u prekrasnom virovitičkom Dvorcu Pejačević, Magic&Wine u plemićkom ruhu 8. rujna u suhopoljskom Centru za posjetitelje – Dvorac Janković, tjedan kasnije, 15. rujna, dvije nove lokacije: Urban wine party u Geo-info centru Voćin i večer o vinu i mitologiji u TIC-u Klopotec pored Pitomače, potom 22. rujna Vinski party u perivoju Centra za posjetitelje Dravska priča u Noskovcima, a sve završava 30. rujna Vinskim maratonom u Orahovici. Ima li bolje pozivnice za posjet Virovitičko-podravskoj županiji ovoga rujna?

Za predstavljanje trećeg izdanja odabran je Turističko-informativni centar Klopotec na vinorodnom Kladarskom bregu, novi turistički hot spot na Bilogori iznad Pitomače koji se također otvara u rujnu.  

„Šest lokacija, šest različitih priča i 18 sjajnih vina ovogodišnjeg vinskog festivala ponovo će okupiti ljubitelje vina, umjetnosti, povijesnih ambijenta i prekrasne prirode. Ovu priču započeli smo prije tri godine kako bismo Virovitičko-podravsku županiju brendirali kao atraktivnu butik vinsku destinaciju sa sve većim brojem malih obiteljskih vinarija. Željela bih zahvaliti lokalnim turističkim zajednicama i Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, našim partnerima na ovom projektu“, istaknula je direktorica TZ Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

„Rujan je već tradicionalno vinski mjesec u našoj županiji prvenstveno zahvaljujući manifestaciji Slavonija i Podravina, wine not!? koja je postala je poznata diljem Hrvatske. Uz iznimna vina naših lokalnih vinara na ovom ekskluzivnom događanju promoviramo i gurmansku ponudu, ali i bogatu kulturnu baštinu na našim atraktivnim lokacijama naše županije u kojoj se susreću Slavonija i Podravina i u kojoj se čuju i kaj i što“, poručio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Ovaj vinski festival ne priča samo najljepšu priču o vinima nego i ljudima, istaknula je njegova ambasadorica enologinja Ivana Nemet koja je za ovu godinu odabrala najbolja vina Virovitičko-podravske županije. Cijena ulaznice za svako od šest događanja iznosi 15 eura, a svoje mjesto potrebno je unaprijed rezervirati. Čekamo vas u rujnu u Virovitičko-podravskoj županiji.

Više informacija pronađite na webu TZ Virovitičko-podravske županije, a ovdje možete pročitati kako je bilo pretprošle godine na vinskoj biciklijadi u okolici Virovitice i vinskom maratonu u okolici Orahovice.

PR; text by Alma Radoš, photo by Matija Turkalj

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *