POSLJEDNJU NEDJELJU U KOLOVOZU REZERVIRAJTE ZA PRVU FRUŠKOGORSKU VINSKU ŠETNJU – FRUŠKA WALK & WINE 2023.

Turistička organizacije Vojvodine organizirati će u nedjelju, 27. kolovoza Fruškogorsku vinsku šetnju „Fruška Walk & Wine 2023“ tijekom koje će na kružnoj pješačkoj ruti dugoj 7,6 km vinoljupci imati priliku degustirati vrhunska vina fruškogorskih vinara na četiri degustacijska punkta, te uživati u ukusima lokalnih gastro specijaliteta.

Inspirativna šetnja kroz fruškogorske vinograde kreće u nedjelju, 27. kolovoza sa Ribarskog trga u Irigu, a ture počevši od 10.00h kreću svakih pola sata. Šetače – vinopije na startu dočekuje Welcome desk na kojem će preuzeti startni paket koji uključuje čašu za degustaciju vina i torbicu, mapu rute, osvježenje i poklon suvenir. Planirane su šetnje u grupama od 50 vinofila sa vodičem.

Šetajući stazom fruškogorske vinske šetnje posjetitelji će proći pored urbanog dijela Iriga, živopisnog srijemskog naselja, manastira Novo Hopovo, iriških vinograda, fruškogorskih salaša, prirodnog izvora iz doba Majke Terezije, a vratiti će se na Ribarski trg kroz portu svetog Nikole.

Nakon šetnje na početnoj, a ujedno i krajnjoj točci – iriškom Ribarskom trgu posjetitelji će „iz prve ruke“ moći da izaberu i kupe autentična lokalna vina koja su tijekom hedonističke šetnje degustirali na četiri punkta.

Organizator događaja je Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva turizma i omladine, općine Irig i Udruženja proizvođača grožđa sa oznakom geografskog podrijetla „Srem – Fruška gora“, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Razvojnog fonda Vojvodine. Rezervacije i prodaja vaučera za sudionike prve fruškogorske vinske šetnje vršiti će se putem prve nacionalne digitalne turističke platforme www.visit-serbia.online

Kako organizatori navode manifestacija „Fruška Walk & Wine 2023“ doprinosi očuvanju životne sredine u najstarijem nacionalnom parku u Srbiji – šetnjom i digitalnim vaučerima smanjuje se karbonski otisak, pomažući pritom razvoju globalne ekološke svijesti i održivog turizma u Srbiji. Zainteresirani ljubitelji vina i Fruške gore mogu izvršiti online kupovinu digitalnih vaučera putem sljedećeg linka.

Koncem travnja održan je prvi Walk & Wine u hrvatskom dijelu Srijema, a eto četiri mjeseca kasnije održava se i prvi Walk & Wine u srbijanskom dijelu ove povijesne regije u kojoj je još rimski car Prob zasadio prve čokote vinove loze.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *