BALKAN: MOST – TRODNEVNO PUTOVANJE BALKANOM ZA UŠI I NEPCE U EUROPSKOJ PRIJESTOLNICI KULTURE 2023. VESZPRÉMU

Što kažete na putovanje Balkanom od Istre do Crnog mora? Od Hrvatske do južnog kraja Balkanskog poluotoka? BALKAN: MOST Festival pružit će Vam to iskustvo putovanja u srcu Veszpréma – kroz glazbu, umjetnost i gastronomiju. Doći će do vas u obliku atmosfere Sarajeva, kotorskih ili mostarskih uličica, mirisa ćevapa, najuzbudljivijih glazbenika suvremene balkanske kulture i energije pravog balkanskog tuluma.

Organizatori iz udruge za popularizaciju glazbe Hangvető poručuju: „Glazba Balkana puna je nepoznatog blaga i energije koja će zajamčeno prodrmati ulice Veszpréma. Stvoriti ćemo glazbeni svijet, iskren, pun duha, iznenađujuće lijep, ukorijenjen u tradiciji i pozivamo vas da kroz tri dana prodrmate nogama u igri zajedno sa više od trideset izvođača – world music, etno i jazz koncertnih zvijezda, a tu će biti i gastronomski programi koji će začiniti one glazbene.

Sve je to BALKAN: MOST Festival, završna proslava ljeta VEB2023.”

Zašto MOST?

BALKAN: MOST nije samo festival radosti i oslobođenja. Posljednji je to događaj najvećeg prioriteta četverogodišnjeg europskog projekta “MOST Music”. Riječ “most” na slavenskim jezicima znači “most”, a “MOST Music” je most prema glazbi Balkana. Misija projekta, koji koordinira Hangvető (Društvo za širenje glazbe “Hangvető”) iz Mađarske, je približiti svjetsku glazbu Balkana (uključujući žanrove kao što su elektro-folk, etno-jazz i mračni folk rock) publici u zapadnom dijelu Europe.

Projekt MOST uključuje više od trideset bendova, gotovo osamdeset menadžera i šezdeset festivala, klubova i domova kulture. Niz obuka, stažiranja i umrežavanja vodi do velikog završnog događaja u rujnu. U sklopu stručnog programa održat će se konferencija usmjerena na glazbenu industriju, uz networking programe, sajam ploča otvoren za javnost, slušaonice i izložbu.

Vrijeme održavanja 07.-09.09. 2023. Više informacija o samom festivalu možete saznati na službenoj stranici https://mostmusic.eu/

PR VEB 2023

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *