PREKO 130 IZLAGAČA I BRENDOVA OČEKUJE NAS NA NOVOM WINEOS-U

Bliži nam se deveto izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, ostalo je još samo osam dana do početka. 12. i 13. siječnja 2024. u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije WineOS će poslovnim i profesionalnim gostima te svim drugim posjetiteljima ponuditi brojne sadržaje. Sve to, dakako, uz puno zabave i dobrog raspoloženja.

Zanimljivo je naglasiti da će se ove godine predstaviti više od 130 izlagača i brendova koji će promovirati svoja vina, žestoka pića, delicije, slastice, usluge i druge proizvode. Najveća vinska manifestacija na istoku Hrvatske još će jednom opravdati status međunarodnog sajma, budući da će se predstaviti izlagači iz sedam europskih zemalja: Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Austrije i Španjolske.

Kada su u pitanju proizvođači vina jasno je da su u prvom planu vinarije istoka Hrvatske koje će zauzeti polovicu raspoloživih izlagačkih mjesta. Osim već dobro znanih, ali i novih, vinara iz Slavonije, Baranje i Srijema, na WineOS ponovno stiže i veći broj proizvođača i udruga vinara iz drugih hrvatskih regija, s kontinenta, ali i iz priobalja. Uz vinske goste iz susjednih Mađarske, BiH i Srbije, posebno treba istaknuti snažan „lineup“ četiri vrhunske vinarije iz Sjeverne Makedonije te po prvi put gostovanje jedne vinarije iz Španjolske, konkretno iz tamošnje najveće regije Rioje.

Zanimljivo je i što su se proizvođači žestokih pića „grupirali“ u jednom dijelu velike dvorane. Na šest izlagačkih mjesta tako će se predstaviti četiri izvrsne destilerije iz Hrvatske te dvije iz Srbije. Ukupno će gosti imati prigodu kušati vina i žestoka pića stotinu proizvođača. Procjenjuje se da će za kušanje biti dostupno preko 600 etiketa pića. Svemu tomu treba još pribrojati i proizvođače hrane i delicija, bačvi, tvrtke koje nude usluge u vinarstvu i vinogradarstvu…

Na glavnoj pozornici i ove nas godine očekuje kulinarski show praćen vinskim razgovorima, prezentacijama te promocijom zanimljivih projekata, a osim na pozornici kuhat će se i na još nekoliko izlagačkih mjesta na svim stranama glavne dvorane. Dok većina bude uživala u zanimljivom programu u glavnoj dvorani, dio gostiju će na radionicama učiti o sirevima i maslinovim uljima te kušati vina iz Slavonije, Podunavlja, Dalmacije, Kvarnera, Međimurja, BiH i Mađarske. Još uvijek ima dostupnih mjesta na nekoliko radionica, a više informacija možete pronaći na https://wineos.biz/radionice/.

Dodajmo na kraju kako će sajam oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat, ulaznice su u pretprodaji u vinoteci Vinita u Strossmayerovoj 21, a, kao i do sada, prodavat će se na ulazu tijekom WineOS-a. Dnevna ulaznica košta 30 €, a najam čaše bit će 5 €.

photo by Denis Despot & Dubravka Petrić

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *