AVANTURA POČINJE NA SAJMU TURIZMA

Pod sloganom „AVANTURA POČINJE OVDE!“ na Beogradskom sajmu će od 22. do 25. veljače 2024. godine u halama 1, 1A i 4 biti održana najznačajnija turistička manifestacija cijele regije jugoistočne Europe i drugih dijelova svijeta – 45. Međunarodni sajam turizma.

ITF Međunarodni sajam turizma jedan je od poslovnih stubova Beogradskog sajma i cjelokupne srpske turističke privrede. Turizam ima značajan utjecaj na ekonomiju i spada u snažne pokretače privrednog rasta i razvoja, stvarajući sinergiju između srodnih sektora i doprinoseći ukupnom prosperitetu zemlje. Beogradski Sajam turizma, kao najposjećeniji sajam turizma regije i šire kroz veliki broj poslovnih gostiju i B2B aktivnosti, čini značajno tržište od nekoliko desetina milijuna potencijalnih turista.

Zbog ekskluzivnih sajamskih cijena, first minute ponuda i paketa sa mnoštvom pogodnosti, Sajam turizma je za posjetitelje već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor nudi. Promocije popularnih i dostupnih aranžmana, privlačenje posjetilaca i putnika ka novim destinacijama, ali i poticanje ekonomske aktivnosti koje se odvijaju tijekom sajamskih dana, reflektiraju se potom na čitavu turističku godinu koja po pravilu biva obilježena aktualnim Sajmom turizma.

Zemlja partner Sajma turizma 2024 je Republika Grčka, a ova suradnja doprinosi daljnjem unapređenju turističkog prometa između dvije zemlje. U paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke, tradicionalno najtraženije destinacije za građane Srbije koji putuju u inozemstvo na ljetovanje, posjetitelje očekuju izlagači iz čitave zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija, pa sve do profesionalnih udruženja. Očekuju se jedinstvena tematska iskustva i proizvodi iz Grčke, obojeni dugom poviješću, gastronomijom,  kao prilika za dodatno umrežavanje tijekom sajma sa srodnim srpskim turističkim predstavnicima.

Prvi put na Sajmu turizma nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo će sudjelovati su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe. Tradicionalno, na sajmu će sudjelovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Srbija će svoje turističke adute predstaviti u hali 4 Beogradskog sajma kroz nastupe Turističke organizacije Srbije (TOS), Turističke organizacije Beograda (TOB), Turistička organizacija Vojvodine (TOV) kao i mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih dijelova Srbije. U halama 1a i 1 zapažen nastup imati će Garancijski Fond AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Uz pažljivo planirane i kreativne nastupe svi izlagači na Sajmu turizma ojačati će svoj brend i efikasno predstaviti turističku ponudu, što se već godinama pokazuje kao snažan motivator za odluku posjetitelja sajma koji su strastveni putnici i turisti, kao i poslovne posjetitelje i sudionike B2B programa koji kupuju grupne aranžmane.

I ove godine svim sudionicima, turističkim agencijama iz inozemstva i zemlje dostupan je B2B portal namijenjen za registracijiu kako izlagača, tako i poslovnih posjetitelja pravnih aktivnih lica. Registracija omogućava besplatnu promociju kompanijama i kontakte sa ostalim registriranim članovima, kao i zakazivanje sastanaka tokom sajma sa izlagačima i potencijalno sklapanje dogovora o budućoj suradnji.

Pod sloganom „Poslužite se“ istovremeno uz Sajam turizma u halama 2A i 2C odvijati će se i 19. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, koji ćeokupiti brojne domaće i inozemne kompanije iz najrazličitijih oblasti u vezi sa ugostiteljskim djelatnostima koje svaku turističku ponudu dižu na viši nivo – proizvodnjom, distribucijom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog namještaja, opremom za kuhinje, restorane i barove, kao i uslužnim djelatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdijevanja i funkcioniranja ugostiteljskih objekata.

Svi ovi aspekti zajedno čine ovu veliku manifestaciju na Beogradskom sajmu najvažnijim godišnjim događajem u promociji, razvoju i unapređenju turističke industrije regije. Radno vrijeme Sajma turizma i Sajma HORECA-OPREMA je od četvrtka 22.02. do subote 24.02. od 10 do 19 sati i u nedjelju 25.02. od 10 do 18 časova. Cijena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a parkinga 200 dinara po satu.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *