Tražite li super wellness nedaleko Zagreba? Evo mjesta koje će vas oduševiti!

Naporan radni tjedan i vikend za opuštanje ali i privilegija da radni vikend zamijenite slobodnim danom u tjednu idealno je za wellness retreat. Red saune, red plivanja u bazenu s termalnom vodom, kvalitetna masaža i tanjuri s pomno odabranim namirnicama, osoba koju volite i eto prilike za brzu regeneraciju. Wellness je urbanim i zaposlenim ljudima jedan od najboljih i najbržih načina opuštanja pa ne čudi kako su mnogi u potrazi za adresama koje jamče sigurnost i kvalitetu.

Živite li u kontinentalnom dijelu Hrvatske i želite isprobati nešto novo i jedinstveno sjednite u automobil i krenite u Ptuj. Da – Ptuj, nedaleko Zagreba i Varaždina, gradić koji će vas po mnogočemu oduševiti. Riječ je o najstarijem gradu u Sloveniji, gradu bogate povijesti kojeg su davno svojom bazom na ovom području odabrali Rimljani. Njihov način života, ali i regeneracije ratnika inspiriralo je arhitekte u stvaranju jedinstvenog hotela u Sloveniji – Grand Hotela Primus. Hotel ima četiri zvjezdice i prekrasan pogled na stari grad, a čim zakoračite u njegovu unutrašnjost vidjet ćete sve njegove posebnosti. Dizajniran je za suvremene putnike.ali i uskladu s filozofijom starog Rima što ćete posebno doživjeti u wellnessu hotela. On se nalazi na termalnom izvoru vode čiju ćete blagodat doživjeti u vanjskom i unutrašnjem bazenu i dva topla Whirlpoola. Boravite li samo u termalnom bazenu nestat će stres, podignuti će se energija tijela, a ‘Primus filozofija’ će vas potaknuti da i dalje ugađate sebi.

Odličan izbor sauna!
Volite li saune dobro znate da postoje velike razlike u ponudi i da se saunama naziva sve i svašta. Testirali smo saune u sklopu hotelskog wellnessa Valens Augusta i što reći – oduševile su nas! Za estete prvo što privlači pažnju je dizajn Svijeta sauna.  Flavia je elegantna, kao iz nekog starog filma, prava čuvarica tradicije rimskih kupališta. U dalekoj prošlosti kupališta su bila samo za muškarce, sastojala su se od nekoliko vrsta  prostorija za kupanje, sobe za znojenje, kupki s vrućom i hladnom vodom i mjestom za odmor. Sve to, prilagođeno modernom dobu, ali i svim dobnim skupinama muškaraca i žena, čeka vas ovom mjestu. Oduševit će vas finske saune različitih temperatura i čak tri parne i ledena špilja u kojima ćete odmoriti dušu i tijelo u potpunosti. U svijetu sauna možete isprobati i tople i hladne Kneippove kupke koje regeneriraju u potpunosti. Svijet sauna je izuzetno uredan i čist, ponuda je prilagođena i najzahtjevnijim a ono što je dobro znati je i to da je otvorena i za vanjske goste.

Ptuj Grad in Slovenia, Historic Old Town and Castle. Aerial Drone View.

Regeneraciju u stilu starog Rima na kraju završite u wellnessu Valens Augusta koji se nalazi uz svijet sauna. Na ovom mjestu se nude brojne masaže ali i tematski Wellness u stilu starog Rima. Isprobajte termalne kupke u privatnom orijentalnom i japanskom suiteu s privatnom saunom, uživajte u privatnoj Bisernoj kupki, prepustiti se užitku anti aging i anticelulitnog programa, uroniti u Bazen careva.

Picture 360

I tako – kombinirate li kupanje tik uz termalni izvor, odlično dizajnirane saune i pokoji tretman namijenjen vašem tijelu vrlo brzo ćete doći do zaključka da samo sat vremena vožnje od Zagreba postoji pravo mjesto uza opuštanje. Kako smo naveli wellness je otvorenog tipa, lako u njemu završite naporan radni dan ili tjedan ali… Kako su ratnici Rimskog doba dobro znali da je za regeneraciju potreban kvalitetan san, kombinirajte boravak na ovom mjestu s boravkom u hotelu Sobe su minimalističke ali jako ugodne, na raspolaganju su vam ‘kraljevski’ kreveti s odličnim madracima i anatomskim jastucima, a ono što oduševljava je i to da je u hotelu odličan izbor hrane za sve te da sadržaj tanjura kreirate sami.

Ususret proljeću Grand hotel Primus priprema brojne pogodnosti za vikend odmore ali i jednu super ponudu – vikend za prijateljice. O tome možete pročitati više OVDJE

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *